Norge

Disse kan vinne Gulltasten

Torsdag arrangeres årets mobilgalla og årets Gulltasten-priser skal deles ut. Nå er de nominerte klare. Du kan stemmer på "årets mobil"

  • Klaus Børringbo
    Leserutviklingssjef

Stem frem din favoritt til "Årets mobil"HER

Mobile Challenge 2007 er navnet på årets mobilbegivenhet her i landet. Torsdag samles hele bransjen til både faglig og sosial utvikling. Mediehuset Digital og Mobilen.no står bak det årlig arrangementet som har blitt en populær hendelse blant norske mobilpersonligheter.

Arrangementet går av stabelen på Oslo Plaza med messe og foredrag på dagtid. På kvelden arrangeres den årlige mobilgallaen hvor den gjeve Gulltasten-prisen skal deles ut i 12 forskjellige kategorier, deriblant den nye kategorien Årets Businessmobil.

Vinnerne kåres av uavhengige fagjuryer i 11 av kategoriene, mens hele Norges befolkning kan stemme frem vinneren i den høythengende kategorien Årets Mobil. Fagjuryene har etter nøye vurdering nå kommet frem til de nominerte i de forskjellige kategoriene:

Årets musikkmobil

Prisen for årets musikkmobil går til telefonen som utmerker seg på lydkvalitet, brukervennlighet og pris. I tillegg har vi vurdert mobilens totale inntrykk og funksjoner, og lagt vekt på konvergensen mellom musikkspiller og telefon.

Nominerte:

Nokia 5700 MusicXpress

Sony Ericsson W910i

Sony Ericsson W880i

Nokia N95

LG Prada

Årets kameramobil

Kameramobilene er i ferd med å utvikle seg til en reell trussel mot de tradisjonelle digitalkameraene, og brukes i dag til langt mer enn bare å sende MMS-bilder. Med direkte tilgang til Internett kan mobilkameraene by på funksjoner som e-post og blogging. Årets mobilkamera er en kåring av den mobiltelefonen som på best måte kan dekke ditt behov for et enkelt og raskt tilgjengelig digitalkamera.

Nominerte:

Nokia N95

Nokia N93i

Sony Ericsson K850i

Sony Ericsson K810i

Årets designmobil

Design spiller en vesentlig rolle når vi skal velge mobiltelefon. Mindre størrelse kombinert med økt funksjonalitet stiller store krav til designerne. Årets designmobil er en kåring av den mobiltelefonen som best kombinerer form og funksjonalitet med vårt behov for å smykke oss med mobiltelefonen.

Nominerte:

Sony Ericsson T650i

Samsung U700

LG Prada

LG Shine

Nokia 8600 Luna

Årets businessmobil

Dette er en nyopprettet klasse der vi kårer den mobiltelefonen som best ivaretar den mobile arbeiderens behov. Blant de viktigste ingrediensene er muligheten for å løse kontoroppgaver også på steder og i situasjoner der det er upraktisk å bruke en bærbar PC, men som lar deg bruke mobil e-post, dokumentbehandling og såkalt device management.

Nominerte:

Sony Ericsson P1i

Nokia E90

HTC TyTN II

Samsung i600

Nokia E61

Årets nykommer/nyvinning

Prisen årets nyskapning går til et produkt, en tjeneste eller et konsept som viser innovasjon og fremsyn, og som derigjennom tilfører mobilbransjen noe nytt.

Nominerte:

Network Norway

NetCom — HSDPA

ICE - EV-DO RevA

Dlink - WLAN-ruter med 3G

NetCom - Mobil IP (UMA)

Chess – Chessmobilen (les vår test HER )

Årets forhandler

Prisen går til en forhandler som kan vise til kunnskapsrike medarbeidere, god kundebehandling, et bredt produktspekter og genuin interesse for å utvikle sin forretning til å bli noe mer enn bare et utsalgssted.

Nominerte:

MobilData Follo

DanTalk Kongsvinger

Telekiosken Bergen Storbyen

Telekiosken Porsgrunn

Klart Svar Lade

Klart Svar Ryen

Telebutikken Bystasjonen

Telebutikken Solsiden

Telehuset Leangen

Alt i Tele

Snakk Alta AS

Nordialog Oslo

Nordialog Stavanger

Spaceworld Lillehammer

Årets nettforhandler

Prisen går til den nettforhandleren som kan vise til godt grensesnitt/brukervennlighet, bredt produktspekter, kunnskapsrike medarbeidere, god kundebehandling og genuin interesse for å utvikle sin nettforretning til å bli noe mer enn bare en nettbutikk.

Nominerte:

GSM.no

YaTack.no

MPX.no

Elkjop.no

Tele2.no

Deal.no

Årets mobilinnholdstjeneste

Prisen går til personen/selskapet som gjennom teknologi og kreativitet har utviklet en verdiøkende mobiltjeneste i 2007. Juryen vektlegger funksjon og nytteverdi for sluttbruker.

Nominerte:

Facebook

MSN

Lydbok fra Telenor

Shozu

Nokia Maps

Årets operatørtjeneste

Prisen årets operatørtjeneste går til det produktet, det abonnementet, den tjenesten eller den mobilløsningen som har utmerket seg best i løpet av det siste året.

Nominerte:

NetCom – HSDPA

Tele 2 – Kompis

Nutel – KillBill fastpris

Chess – Chess-mobilen (les vår test HER )

NMT/ ICE - EV-DO RevA

Årets kundeservice

Prisen går til den operatøren som har utmerket seg på kundeservice i 2007. Juryen vektlegger kompetanse, ventetid, servicegrad og volum.

Nominerte:

Telenor

OneCall

NetCom

Chess

IPEA

Årets mobiltelefon

Hvilken mobil fortjener tittelen Årets mobiltelefon? Her stemmer Norges befolkning frem den mobiltelefonen de synes er best blant over 20 alternativer.

Nominerte:

HTC S710

HTC Touch

LG Prada

LG Shine

Nokia 3110

Nokia 5700 MusicXpress

Nokia 6120 Classic

Nokia 6300

Nokia 7500 Prism

Nokia 8600 Luna

Nokia E65

Nokia E90

Nokia N76

Nokia N95

Samsung F300

Samsung U700

Sony Ericsson K530i

Sony Ericsson K810i

Sony Ericsson P1i

Sony Ericsson T650i

Sony Ericsson W580i

Sony Ericsson W610i

Sony Ericsson W660i

Sony Ericsson W880i

Stem frem din favoritt HER