14 måneders fengsel for "Greven"

Varg Vikernes er dømt til fengselstraff i 14 måneder, etter at han i fjor ranet en bil da han var på rømmen. "Greven" hadde et AG3-gevær og 700 patroner da han ble stanset av politiet i Oslo.

<b>Dømt.</b> Varg Vikernes er dømt til 14 måneders fengsel etter at han i fjor truet til seg en bil da han var på rømmen fra Berg kretsfengsel. Her er han avbildet sammen med sin forsvarer John Chr. Elden i 1997.

Vikernes hadde rømt fra Berg kretsfengsel i Tønsberg da han i oktober i fjor truet til seg en bil i Flesberg i Buskerud. Dagen etter ble den drapsdømte Vikernes stanset etter en politiaksjon ved Sinsen i Oslo.

Aktor ba om 22 måneders fengsel, men retten besluttet å dømme ham til 14 måneders fengsel, melder Bergens Tidendes nettutgave.

Vikernes har nektet for at han truet tilseg bilen i Buskerud ved hjelp av en pistol, og har forklart at det var en lommelykt han holdt da sjåføren ble truet til å stanse.

Varg Vikernes ble i 1993 dømt til 21 års fengsel for drap og tre kirkebranner. Han ble i 1997 dømt til å betale åtte millioner kroner i erstatning til Oslo kommune og Gjensidige Forsikring etter kirkebrannene. Han ville vært en fri mann neste år dersom han ikke hadde rømt i fjor.