Hemmelig påskefeiring for kronprinsfamilien

Kongeparet reiser på hytta i Sikkilsdalen i påsken, men hvor kronprinsfamilien skal tilbringe påsken er en godt bevart hemmelighet.

– Det er privat, er alt informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet vil si om kronprinsparets planer.

Men på sin nye hytte i Nore og Uvdal skal de ikke. Hytta skulle etter planen ha vært innflyttingsklar til påske, men ferdigstillelsen er utsatt noe.

Ferie i USA?

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er for tiden i San Francisco i USA, der de deltar på et fire dagers arbeidsmøte for 40 unge ledere fra ulike deler av verden for å diskutere aids som del av de globale utviklingsutfordringene framover.

Det er UNAIDS som står bak invitasjonen, og møtet foregår i Silicon Valley utenfor San Francisco i tidsrommet 11.-14. mars. Kronprinsessen er som kjent spesialutsending for UNAIDS.

Spørsmålet er om kronprinsparet og barna velger å bli igjen i USA for å tilbringe påsken der når møtet er slutt fredag. Kronprins Haakon har mange venner i området etter at han studerte ved University of California i Berkeley fra 1996 til 1999.

Tidligere har kronprinsparet også tilbrakt påsken i Brasil, og i vinterferien i fjor var hele kongefamilien samlet på en ferieøy i Karibia.

Påskerenn

Gjeruldsen bekrefter at kongeparet skal tilbringe påsken på Prinsehytta i Sikkilsdalen, der de også etter planen skal delta i det tradisjonelle skirennet ved Sikkilsdalsseter.

Om prinsesse Märtha Louise og hennes familie blir med til fjells er foreløpig ikke kjent. I julen bodde kongeparet hos Märtha og Ari i Lommedalen i flere dager.

– Å bo sammen med barnebarna over en lengre periode er den eneste måten å bli bedre kjent på. De blir trygge på oss og vi på dem. Man lærer hverandre ikke å kjenne ordentlig bare ved å være sammen noen timer av gangen, sa kongen til NTB i forbindelse med 70-årsdagen i fjor.

Kanskje nettopp derfor blir Märtha og familien blant kongeparets påskegjester også i år.

I fjor var hele familien samlet på Prinsehytta i påsken, men de unge var reist hjem da påskerennet gikk av stabelen påskeaften.