Håndballgutter av gull

Best i Norden. Og utrolig nok kanskje best i verden om noen få dager. Det koker vilt rundt håndballgutta.

Etter prestisjeseieren over Sverige 34-31 tirsdag, har Norge VM-skjebnen helt i egne hender. Seier over Spania torsdag betyr semifinale lørdag! Uavgjort kan også holde.Kaptein Glenn Solberg var i praktslag og gjorde sin beste kamp så langt. Med totalt uredd innsats kastet han seg inn i den svenske forsvarsmuren flere ganger. Det ga mål og Sverige-utvisninger. Bakover på banen var Solberg en av mange norske giganter.Og igjen: Keeper Steinar Ege vant målvaktduellen mot Thomas Svensson og Fredrik Øhlander — på ren knockout.- Dette var bare helt utrolig! Nå er vi inne i en fantastisk flyt, dette er det beste vi har gjort angrepsmessig. Og så ser vi viktigheten av målvakta. Og Solberg og Skjærvold var store. Helt rått, sa landslagstrener Gunnar Pettersen til TV 2 etterpå.

4-0

Norge avgjorde kampen med en undertallsperiode for minneboka: Sverige tapte 0-4 med én mann mer på banen fra 35.55 til 37.55! Rykket fra 18-18 til 22-18 sendte svenskene inn i et tilnærmet koma. De kom aldri tilbake for fullt.I stedet fosset Norge framover med sterk kontringslyst. Frank Løke - hvem i Sverige glemmer ham etter dette - og Rune Skjærvold (sikker straffemann) bidro sterkt. Det samme må sies om Kristian Kjelling.Dette er tydeligvis Norges VM-sluttspill. For første gang i en VM-kamp (på fem forsøk) ble Sverige slått. Og Gunnar Pettersen opplevde å slå håndballstorebroren - også det før første gang - siden han gjorde comeback i 2001.

Sliten gigant

Spania har fortsatt sjanse til semifinale. Det ene poenget (28-28) mot Serbia reddet håpet. Men lagets nøkkelspiller, venstrehåndsskytteren Garralda, har så vondt i det høyre kneet at han knapt kan gå mot slutten av kampene.I det slaget Norge nå framstår, må det være en bra sjanse for seier.Dette er forutsetningene før siste spilleomgang:1: Norge slår Spania: Er videre uavhengig av resultat mellom Kroatia og Serbia.2: Norge spiller uavgjort mot Spania: Eneste sjanse er da at Serbia slår Kroatia. Da går de norske videre på innbyrdes oppgjør mot spanierne og kroatene.

Topp start

Norge fikk en knallåpning på kampen. Glenn Solberg kastet seg inn i alle situasjoner og styrte spillet. Det sto både 9-5 og 12-8, men det skifter fryktelig fort i VM-kampene.Svenskene ga ikke opp. Etter 26 minutter tok de ledelsen for første gang (13-14).Like etter pause sto det 14-16. Da jublet svenskene nesten for siste gang for kvelden.Resten av aftenen tilhørte idretts-Norges nye helter.

(NTB)

Svenske Martin Boquist dytter Frank Løke, men den noske strekspilleren setter ballen i mål mot søta bror.
Norske tilhengere spilte unionsoppløsningen.