Norge

"En prinsesse er født"

Mens enkelte roper på en republikkdebatt, drukner Slottet i fanpost. Prinsesse Ingrid Alexandra er så populær at hun har fått sin egen kunstutstilling.

  • Forf>
  • <forf>wenche Fuglehaug <

I går åpnet mamma, kronprinsesse Mette-Marit, "En prinsesse er født" på Barnekunstmuseet i Oslo.75 utvalgte tegninger, brev, postkort, dikt og hilsener til Ingrid Alexandras fødsel og dåp er samlet.— Det er kjempehyggelig å få samlet og vist frem all de flotte barnetegningene vi daglig får til Slottet. Og som mor til Ingrid Alexandra setter jeg selvfølgelig stor pris på den positive oppmerksomheten som hun får, sier kronprinsesse Mette-Marit.

Opplevelse.

— Slottet drukner så å si i fanpost. Det var en fantastisk opplevelse å få lov til å plukke ut tegninger og andre ting fra Slottets arkiver.- Dette er hilsener fra den generasjonen som gleder seg til å få Ingrid Alexandra som dronning. Materialet har også stor historisk verdi, sier museets daglige leder, Angela Goldin."Hei, Ingrid Alexandra. Vi har tegna deg slik vi tror du blir som stor prinsesse", står det på et kort. Og prinsessen har definitivt krone på hodet.

Hedersplass.

Kristina Katharina Østervold fra Torangsvåg har fått hedersplassen med en tegning av kronprinsparet på trilletur med Ingrid Alexandra i vogn.- Nesten litt Marc Chagall-inspirert, synes Angela Goldin.Jens Kristian Pedersen er 15 år og autist. Hans tegning er mer abstrakt.- Jens Kristians uttrykk er helt unikt, og hans tusjstrek er veldig lett gjenkjennelig. Vi har flere tegninger av ham her på huset, sier Goldin.

Humor og ærlighet.

Tegningene er preget av humor, engasjement og ærlighet, og viser også at barna i Norge ikke bare er opptatt av Ingrid Alexandra, men også resten av kronprinsfamilien.Kronprinsessen kunne fortelle Goldin at Marius var spesielt opptatt av de tegningene han også var med på.Og familien på fire blir snart fem. Mon tro om det også blir en prins å tegne til om en måneds tid?

Daniel Goldin (5) overrakte kronprinsesse Mette-Marit en bamse i gave til prinsesse Ingrid Alexandra under åpningen &lt;br/&gt;av Barnemuseets utstilling &quot;En prinsesse er født&quot;. Til venstre museets daglige leder, Angela Goldin.
75 utvalgte tegninger, brev, postkort, dikt og hilsener til prinsesse Ingrid Alexandra er stilt ut på Barnekunstmuseet.