Norge

SV-lederen: - Verre enn fryktet

Reinås-utvalgets rapport er verre enn fryktet. Kritikken mot statsminister Kjell Magne Bondevik og utenriksminister Jan Petersen er meget alvorlig, mener SV-leder Kristin Halvorsen.

— Utenriksministeren og UDs ledelse ledet ikke arbeidet med den kraft og kompetanse som var nødvendig i denne vanskelige situasjonen Statsministeren tok ikke raskt nok ansvar for å koordinere innsatsen. Det er en meget alvorlig kritikk for både statsministeren og utenriksministeren og dokumenterer forhold som er enda verre enn jeg fryktet. Det er viktig at ansvaret plasseres klart, sier SV-leder Kristin Halvorsen.

Hun viser til at Reinås-utvalget påpeker fullstendig mangel på relevante beredskapsplaner og at ingen var øvet på katastrofescenario.Det svært graverende, mener hun.

SV-lederen sier hun er enig med utvalgets leder i at det viktigste nå må være å lære av erfaringene fra denne katastrofen. Hun poengterer at erfaringene etter katastrofen må lede til omfattende reformer i Utenriksdepartementet.

— Kritikken som tidligere er reist viser seg berettiget. Utvalget har gjort et svært grundig arbeid uavhengig gransking og påpeker at adressaten for kritikken i rapporten er klar: Ansvaret plasseres tydelig hos Regjeringens og UDs toppledelse.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. LEDER

  Aftenposten mener: Erna Solberg må løse floken mellom politi og forsvar.

 2. NORGE

  Forsvarsministeren: Terrorsikring tok lengre tid enn ventet

 3. VERDEN

  Statsministeren om Erik Solheim-bråket: – Vi er opptatt av at man ikke skal sløse med penger i FN

 4. LEDER

  Aftenposten mener: Et katastrofalt svik mot barna

 5. NORGE

  Minst seks beslutninger skal tas hvis politiet skal anmode Forsvaret om terrorbistand

 6. NORGE

  Stortinget vedtok sterk kritikk