Kvinne i 40-årene og ungdomsskolegutt drept ved barneskole i Kristiansand

En kvinne og en gutt ble mandag ettermiddag knivdrept ved barneskolen Wilds Minne i Kristiansand sentrum. Tirsdag morgen, mer enn 12 timer senere, har politiet ingen mistenkte eller pågrepne i saken.

En gutt og en kvinne er bekreftet drept etter knivstikking på en barneskole i Kristiansand sentrum.

Tirsdag morgen ble det kjent at gutten er identifisert som en 14 år gammel ungdomsskoleelev. Kvinnen ble identifisert mandag kveld.

Ved 20.30-tiden mandag kveld opplyste ordfører Harald Furre at den drepte kvinnen jobbet i en privat barnehage i Kristiansand. Kvinnen er i 40-årene og er etnisk norsk. Ifølge NRK hadde hun to barn.

– Kristiansand kommune bistår ledelsen i barnehagen med å takle situasjonen. Så vidt jeg vet vil den aktuelle barnehagen holde stengt tirsdag, sier Furre til Fædrelandsvennen.

På en pressekonferansen mandag klokken 21.45 bekreftet Terje Kaddeberg Skaar i Agder-politiet at de har identifisert den døde kvinnen. De ønsker ikke å gå ut med hvem hun er. Politiet vet ikke hvorfor kvinnen befant seg på skoleområdet. De drepte hadde ingen tilknytning til skolen.

Kilder opplyser til NRK at det ikke er noen relasjon mellom kvinnen og gutten.

– Den avdøde gutten vet vi enda ikke hvem er. Vi jobber på høygir med å få sikker identitet på ham, sa Skaar, som er sjef for felles kriminalenhet og konstituert visepolitimester.

Gutten er i skolepliktig alder, men politiet vet ikke hvilken skole han går på.

Stor politiaksjon pågår

Gjerningspersonen er fortsatt på frifot. Kripos bistår politiet med etterforskningen.

– Så å si alt av tilgjengelig mannskap jobber med en eller flere gjerningspersoner. Vi har mottatt mange tips fra folk som var i området rundt tidspunktet for hendelsen, sa Skaar på pressekonferansen.

Politiet kom raskt frem til åstedet og sperret av området.

Det var klokken 16.10 at politiet fikk melding om knivstikking på Wilds Minne skole i Kristiansand, melder fevennen.no.

Klokken 17.46 fikk Agder politidistrikt bekreftet at kvinnen døde som følge av skadene. Like etter klokken 18.00 fikk politiet melding om at også gutten døde.

Vet ikke hvem de leter etter

Politiet vet ikke om gjerningspersonen er mann eller en kvinne. De vet heller ikke nøyaktig tidspunkt for drapet, men de ber vitner som var i området rundt Wilds Minne skole klokken 16 mandag om å melde seg. Det er lite eller ingenting som tyder på at det var øyenvitner til knivstikkingen i skolegården, ifølge NTB.

Wilds Minne skole ligger i Marviksveien 90 i Kristiansand sentrum.

Ifølge et vitne har politiet sperret av et området ved ballbingen, gangveien og skolen.

Politiets innsatsleder Kjetil Iveland i Agder politidistrikt orienterer pressen.

Rektor Anne Marie Mauland Mansoor sier at ingen elever var direkte involvert i hendelsen. Det skal ifølge henne heller ikke ha vært elever som så hva som skjedde.

– Dette skjedde på slutten av dagen på et tidspunkt da elevene på SFO hadde innetid. Elevene så bare alle blålysene gjennom vinduene. Alle ble holdt innendørs til de ble hentet av foresatte, sier rektor Mauland Mansoor ved Wild Minne skole.

En klasse som mandag ettermiddag skulle hatt juleavslutning har fått beskjed om at arrangementet er avlyst som en følge av hendelsen.