Norge

Nabo kontret bedehusets Jesus-skilt

Bedehuset og garasjen på Veland nord for Bergen skal nå ha blitt en turistattraksjon.

Da et bedehus på Veland i Hordaland dekorerte ytterveggen med de store bokstavene «Jesus lever», hengte naboen opp sin egen beskjed: «Jeg lever også».

  • Åshild Eidem

De markante bokstavene på bedehus-veggen skal ha skapt vekkelse i lokalsamfunnet, ifølge nabo Richard Solli.

— Det var nok endel folk som syntes skiltingen var litt voldsom. Spotter stod på i mørket og lyste det hele opp, og det er hengt opp bibelskrift på sideveggen. Jeg synes vel også at det er litt i overkant, men bestemte meg for å markere det på en humoristisk måte, forteller Solli til lokalavisen Strilen.

Han bestemte seg for å henge opp et tilsvarende skilt på sin egen garasje.

Bedehus2.jpg

Bokstavene skar han ut i kryssfinér før han lakket dem sorte. Han hadde da droppet tanken om å henge opp det mer konfronterende skiltet «Doffen har daua».

— Det var viktig å finne et skilt som ikke skulle støte noen, og gjerne være humoristisk. «Doffen har daua» var litt over kanten, sier Solli til NRK.

Sprer seg på nettet

Nabo-stuntet sprer seg nå som en farsott på nettet. Skiltene har også blitt en turistattraksjon, ifølge Strilen: Folk stopper utenfor garasjen og bedehuset for å ta bilder, og ulike versjoner av bildet er delt eller likt flere tusen ganger på Facebook.

Bildet dukket først opp på nettet i Facebook-gruppen «Morsomme skilt». Dit skal det ha funnet veien via en organist på Østlandet. Deretter ble det fanget opp av P3-programmet «Verdens rikeste land». Det var først da saken beveget seg videre i NRK-systemet til P1-profilene Are og Odin, at bildet for alvor fikk fart på sosiale medier.

— De publiserte det på sine Facebook-sider og etterlyste eieren av garasjen. De visste ikke hvor bildet var tatt. Da ringte jeg inn. Jeg kjenner nemlig Odin fra gamle dagar, sier Solli til Strilen.

- Lever i høyeste grad

Solli har ikke anlagt noen krigersk linje mot bedehuset: Han har tidligere deltatt på dugnad hos menigheten og understreker at han ikke har onde hensikter. Det hele er gjort med kjærlighet, forteller han.

Artikkelen i Strilen har håvet inn kommentarer fra ulike hold:

«Nedre Veland er himmelrike på denne jord. Og Jesus lever i aller høyeste grad.», skriver én leser.

En annen trekker frem sannhetsgehalten i de to påståelige skiltene:

«Lurer på hvem som får problemer med å bevise sin påstand?»

Les også

  1. KrF ville forby aprilspøker

  2. Ooops, Paven er visst kjemiker

  3. Påske- og kulturministeren røper en syngende hemmelighet