Norge

Mesterliga-nedturen

Christian Gytkjær scoret et vaskeekte hat trick da Rosenborg reiste seg igjen og vant 4–3 mot den gamle erkerivalen Lillestrøm.
Slo hardt tilbake etter

Christian Gytkjær har ikke hatt noen drømmestart i Rosenborg-drakten, men i går scoret han tre ganger på Åråsen. Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

 • NTB

FOTBALL

Lillestrøm-Rosenborg 3–4

Trønderne fikk en opptur etter det meget sure tapet på Kypros, der laget slapp inn tre mål på overtid mot APOEL og ikke tok seg videre fra mesterligakvalifiseringens 3. runde.

I går møtte de svarte og hvite et Lillestrøm-lag i motgang og det så lenge ut til å være divisjonsforskjell på lagene. Tre LSK-reduseringer skapte imidlertid spenning mot slutten.

Etter 18 minutter snappet Gytkjær opp en meget svak pasning fra Marius Lundemo og kom alene mot Arnold Origi. Avslutningen fra skrå vinkel var ikke den beste, men snek seg mellom beina på den ellers så solide sisteskansen til LSK.

Seks minutter senere var det nok en gang svakt forsvarsspill i Lillestrøm som endte med scoring. En innoverskrudd corner fra Mike Jensen ble stusset videre på bakre stolpe, hvor en umarkert Gytkjær dukket opp og satte inn 2–0.

Hat trick

Hat tricket var et faktum etter 34 minutter da dansken avsluttet et meget godt RBK-angrep. Mike Jensen fikk ballen sentralt og brettet spillet ut mot Pål André Helland. Han slo ballen inn i feltet, og Gytkjær hadde få problemer med å sette inn sin tredje scoring.

– Dette er supergøy, sa tremålsscoreren til TV 2 i pausen.

LSK-trener Rúnar Kristinsson er under hardt press, og da lagene gikk til pause var det flere blant tilskuerne på Åråsen som ropte «Runar må gå».
Kristinsson omtalte den første omgangen som «forferdelig», og ropene fra tribunen ble ikke mindre da Fredrik Midtsjø la på til 4–0 etter 48 minutter på volley mot et meget passivt hjemmeforsvar.

Men så våknet plutselig LSK-laget.

Scoring annullert

Erling Knudtzon reduserte til 1–4 etter 51 minutter da et frispark fra Malaury Martin fant Håkon Skogseid, som headet ballen på tvers. Der dukket Knudtzon opp og scoret med magen.

Etter 60 minutter jublet LSK igjen, men målet kom ikke til å telle. En offsideplassert Ole Martin Rindarøy slo inn til Knudtzon, som scoret. Assistentdommeren godkjente først målet, men etter konferanse med hoveddommer Svein Oddvar Moen ble målet korrekt annullert.

Det ga LSK-laget enda mer motivasjon, og kun minutter senere reduserte laget på nytt da Martin dundret ballen i mål med venstrefoten.

Så virket hjemmelaget å gå tomt for ideer fremover, men ett minutt før full tid ga Mohamed Ofkir hjemmesupporterne håp om poeng med sin 3-4-scoring.
Nærmere kom imidlertid ikke hjemmelaget, og resultatet gjør at Kristinssons mannskap ligger på 11.-plass med 20 poeng, mens Rosenborg øker ledelsen på toppen av tabellen.

Laget har nå 43 poeng og ni poengs forsprang på Odd. (NTB)

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Sport

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  RBK-kapteinen: - Forsvaret var elendig!

 2. FOTBALL

  Gytkjær herjet med Lillestrøm i sjumålsdrama

 3. FOTBALL

  Engelskmann reddet Lillestrøm på overtid

 4. FOTBALL

  Rasende LSK-trener mener RBK fikk hjelp av ulovlig videodømming

 5. FOTBALL

  Rosenborg kollapset i Sverige, men er videre i Europa

 6. FOTBALL

  Gytkjær fortsatte scoringsformen og sikret ni poengs luke til Odd