– Han sa ingenting. Ikke en lyd. Han bare gikk til angrep.

Kristin Sveen verget seg så godt hun kunne mot den fremmede mannen som plutselig kom inn i leiligheten hennes.

– Heldigvis har jeg gått på selvforsvarskurs, så jeg visste hvordan jeg skulle verge meg best mulig, sier den 59 år gamle kvinnen som torsdag ettermiddag oppdaget en fremmed mann inne i leiligheten sin på Bekkestua.

Hun hadde bare vært en liten tur rundt huset for å se etter blomstene da hun gikk inn i leiligheten hun leier i underetasjen i villaen i Gamle Ringeriksvei.

Se videoen der Kristin Sveen forteller hva som skjedde i vinduet øverst.

Les også

Her er saken like etter knivangrepet:

Ble sint

Da hun kom inn på kjøkkenet oppdaget hun plutselig at det sto en fremmed mann ved kjøkkenbenken.

Kristin Sveen hadde bare vært en tur rundt huset for å se til blomstene. Da hadde en mann sett muligheten til å gå inn i leiligheten hennes.

– Jeg kjente jeg ble sint. Mer sint enn redd, egentlig. Mannen ble tydelig overrasket, sier hun.

Det er bare én dør inn til kjøkkenet. Hun sto rett innenfor døråpningen.
Der hun sto, hadde hun kjøkkenborden på sin høyre side og forlengelsen av kjøkkenbenken til venstre. Mannen befant seg innerst i rommet og måtte nødvendigvis forbi Sveen for å komme seg unna. Det var såpass trangt om plassen at hun måtte flytte seg for at han kunne passere.

Kristin Sveen tror det kunne gått mye verre om hun ikke hadde tatt selvforsvarskurs.

– Tror han var desperat

– Denne saken er enestående her hos oss, heldigvis har vi ingen andre saker som ligner. Vi antar at han ble overrasket og ble desperat, sier politioverbetjent Olav Brekken i Sandvika.

Kristin Sveen hadde kommet hjem igjen for bare en times tid siden da Aftenposten møtte henne hjemme tidlig fredag ettermiddag.

Les også

Innbruddsbølge i Asker og Bærum i julen

– Angrep med stor forskjærskniv

– Han sa ingenting. Ikke en lyd. Han bare gikk til angrep. Han tok en stor og kostbar forskjærskniv, den er veldig skarp. Så stakk han, sier Sveen.

Beskrivelsene hennes tyder på at mannen ville mer enn bare skremme henne for å komme seg unna.

– Han løftet kniven og stakk. Jeg holdt opp armene for å verge meg mot knivhuggene. T-skjorten jeg hadde på meg ble ødelagt, det ble flere hull i den her oppe, sier hun og trykker pekefingeren sin mot et område oppe på venstre side av brystet, bare litt høyere enn hjertet. Den venstre underarmen hennes er rispet opp etter kniven.

– Tre dype knivstikk

– Han dyttet meg slik at jeg gikk litt bakover og støtte mot kjøkkenbordet. Jeg løftet opp den ene foten, og da stakk han kniven i leggen min – tre ganger, sier hun. Kniven gikk dypt inn i tykkleggen. Hun har sydd flere sting.

Dermed klarte mannen å passere henne og komme seg ut døren og forsvinne.

– Jeg tar blodfortynnende medisin, så jeg blødde kraftig. Jeg husker ikke forskjellene på de forskjellige nødnumrene, så jeg ringte bare 113 og de ordnet opp. Politiet kom mens jeg hadde AMK på tråden, sier Sveen.

Etterpå ble hun kjørt til legevakten og sydd.

Ingen mistenkte

Politiet har ingen mistenkte. Umiddelbart etter hendelsen foretok politiet søk i området med hunder og rundspørringer. En rumensk tigger som satt ved rundkjøringen i krysset Gamle Ringeriksvei/Nadderudveien ble undersøkt.

– Politiet viste meg et bilde av en mann de hadde undersøkt, men det var ikke han, sier Sveen. Hun beskriver gjerningsmannen som å være rundt 1,70 m høy, normalt bygd, med kort, mørkt hår, lys blå og litt slitt T-skjorte med vid halsåpning og mørke bukser.

Satser på sporanalyse

Politiet sitter med kniven og Sveens T-skjorte og foretok åstedsundersøkelse i leiligheten hennes.

– Vi har sikret spor som vi har sendt til analyse. Jeg håper vi kan få svar på prøvene i løpet av de første dagene i kommende uke, sier Brekken.