– Prinsessen leker med engler og demoner

Prinsesse Märtha Louises evner til å komme i kontakt med englene kan føre til at hun kommer i kontakt med demonene også, mener professor Tormod Engelsviken ved Menighetsfakultet (MF).

Prinsesse Märtha Louise (35) hevder hun er synsk og at hun har hatt overnaturlige evner siden barndommen. Nå starter hun en alternativ skole for å lære bort kunsten å komme i kontakt med engler, skriver Se og Hør tirsdag.

– Når man søker kontakt med åndsmakter, kan man like gjerne komme i kontakt med de onde åndene, demonene, sier professor Tormod Engelsviken ved Det teologiske Menighetsfakultet i en kommentar til Kristelig Pressekontor.

Engelsviken sier Bibelen klart forteller at engler finnes som tjenere for Gud.

– Men vi oppfordres ikke til å søke kontakt med englene eller å tilbe dem. Det er Gud vi skal søke. Å søke kontakt med åndsmakter kan føre til at man kommer i kontakt med de onde åndene, med demonene, slik det skjer i spiritisme, okkultisme og i andre religioner, sier Engelsviken.

– Dette er ingen overraskelse. Lignende signaler har kommet fra både Märtha Louise og Ari Behn tidligere, men med dette profilerer prinsessen seg enda tydeligere som en del av det alternative religiøse markedet, sier førsteamanuensis ved Menighetsfakultet, Arild Romarheim, til Vårt Land.

Romarheim kaller den selvskrevne bønnen som ble lest opp i prinsessens datter Leah Isadorahs dåp, «en ren new-age-bekjennelse».

Astarte var en av de gammeltestamentlige gudene profetene advarte mot, sier han.

Signaleffekt

Romarheim tror prinsessens engasjement har en klar signaleffekt.

– Norsk folkereligiøsitet gjennomgår drastiske forandringer, og dette vil nok sette fart på den utviklingen som allerede er i gang, sier han til Vårt Land.

Prinsessen har startet opp skolen Astarte Education sammen med Elisabeth Samnøy.

Slottet og prinsessens sekretær ønsker ikke å kommentere saken.

Les også

- Englebråket gjorde Märtha Louise syk

- Med dette profilerer prinsessen seg enda tydeligere som en del av det alternative religiøse markedet, sier førsteamanuensis ved Menighetsfakultet, Arild Romarheim,