Serbisk slagstyrke

Ana Ivanovic og Jelena Jankovic er hver sin seier unna en historisk finaleduell i French Open.

  • Forf>
  • <forf>rune Midtskogen <

Eneste "lille" hinder på veien for de to serbiske jentene er verdenseneren Justine Henin (25) og toeren Maria Sharapova (20), to ikke helt ubeskrevne blad i internasjonal tennissammenheng. I den første kampen i dag spiller 19 år gamle Ana Ivanovic, som er ranket som nummer syv i verden (ATP), mot russiske Sharapova. I den andre semifinalen møtes belgiske Justine Henin, som har vunnet det som vinnes kan, blant annet tre tidligere seirer i French Open — og 22-åringen Jelena Jankovic, som er ranket som fjerde best i verden.Statistikken taler imot de serbiske jentene. Ana har 94 seirer og 55 tap mot Marias 206 seirer og 55 tap. Verdenseneren Justin har imponerende 369 seirer og kun 89 tap. Jelena derimot har 153 seirer og 106 tap.

Ingen skrell.

Tidligere tennisproff, Christian Ruud, har liten tro på en helserbisk finale.- Det skal vel holde hardt om så kommer til å skje, men det har skjedd overraskelser tidligere. Det hadde jo vært veldig morsomt da.Han begrunner hvorfor det går mot belgisk/russisk-finale: - Ana og Jelena har gjort det veldig bra til nå, men å spille en semifinale i en så stor turnering som French Open, er det spesielt én ting som er viktig: Rutine. Justine og Maria innehar en helt annen rutine i slike turneringer og det er usedvanlig viktig. Dem er vant til å spille viktige kamper foran tusenvis av tilskuere. Skulle en av favorittene ryke, så måtte det bli Maria. Hun er ikke så sterk på grus.

Natt og dag.

Det er ikke bare på banen de serbiske jentene er et godt stykke unna sine konkurrenter. Lønnsforskjellen er også en helt annen hos verdens to beste. Mens Ana og Jelena tilsammen har 3,9 millioner innspilte USD (23 mill. NKR) i løpet av karrieren, kan favorittene skimte med svimlende 23,4 millioner USD (138 mill. NKR). Slå til, jenter!

Her er to hardtslående jenter med suksess i French Open. Ana Ivanovic (øverst) og Jelena Jankovic.