Playstation 3-tap

Dårlig resultat fra Sony kan senke prisen på Playstation 3.

Les også:


Sony rapporterer om sitt største tap på fire år etter at Playstation 3 har solgt mye dårligere enn ventet. Elektronikkgiganten fikk et tap på 3,4 milliarder kroner siste kvartal, viser tall som ble lagt frem i natt.

Playstation 3 solgte over all forventning de første dagene etter lansering, men siden har det tydelivis gått litt trått.

Den konkurrerende konsollen fra Nintendo, Wii, selger omtrent dobbelt så bra som Sonys Playstation 3.

Overser PS3

— Spillutviklerne overser PS3 fullstendig og konsentrerer seg om Nintendo Wii. Når folk snakker om PS3 i forskjellige nettfora sier de at de føler det som om de er på en svært dyr restaurant, der det ikke er noe spiselig på menyen, sa lederen av den japanske dataspillforeningen, Kyoshi Shin.

— Omfanget av bedringen i spillmarkedet vil bli hovedtema dette skatteåret, sier Naoki Fujiwara ved Shinkin Asset Management i Tokyo, ifølge Bloomberg.

Sony har slitt mye fordi konsollen har blitt for dyr i produksjon og salg. Noen brukere har også klaget over mer støy enn lovet fra spillmaskinen.

Sony skal ha tapt nesten 1500 kroner pr. PS3-konsoll, ifølge analyseselskapet Isuppli.

Men Sony er ikke bekymret.

— Vi satset ikke alt på de første seks månedene av 2007 – dette skal vi satse på i 10 år fremover, sier Sony-sjef Jack Tretton.

Eksperter mener imidlertid Sony må gjøre noe med prisen, før salget skal ta av.

— Jeg forventer et priskutt på 20 prosent dette skatteåret, og hvis det skjer så vil de ikke klare driftsmarginen sin på fem prosent, sier Hitoshi Kuriyama i analyseselskapet Merrill Lynch Japan Securities Co, ifølge GamePro.com.