To døde etter trafikkulykke i Halden

To personer mistet livet og flere er fraktet til sykehus etter en alvorlig trafikkulykke i Halden mandag.

Personbilen frontkolliderte med en buss. Denne ble stående ute på et jorde etter ulykken.

De to omkomne er en mann i 60-årene fra Halden og en dame i 30-årene fra Bergen, skriver politiet i Øst på Twitter.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 10.22. Det var en personbil og en buss som hadde frontkollidert på Svinesundveien i Halden.

Begge de omkomne satt i personbilen. Hendelsesforløpet er foreløpig ikke avklart.

– Det er flere som er alvorlig skadet. Det utføres livreddende innsats på stedet og luftambulanse er på vei. Det skal ha vært fem personer i personbilen, forteller operasjonsleder Ronny Samuelsen til Halden Arbeiderblad kort tid etterpå.

Klokken 10.55 bekreftet han overfor VG at to personer har mistet livet. Tre andre er fraktet til Sykehuset Østfold på Kalnes. Skadeomfanget på disse er ikke kjent.

Den involverte bussen har skader på venstre side foran.

Ifølge 110-sentralen satt tre personer fastklemt og og måtte frigjøres av redningsmannskapene. De ble sendt to luftambulanser til stedet.

Ingen av de tre personene i bussen ble skadet, sier politiets innsatsleder til NRK.

Svinesundveien er stengt på grunn av ulykken, og 110-sentralen skriver på Twitter at veien vil være stengt i en lengre periode.

Ifølge VG er dette tredje frontkollisjon på veistrekningen på under tre uker. Dødsulykken går inn i en dyster nasjonal statistikk. Første halvår i 2022 var det dobbelt så mange dødsfall i trafikken som i samme periode i 2021.