Norge

Norske FM-radioer kan havne i Afrika

En DAB-radio i 2010. I løpet av året skal hele FM-nettet i Norge slukkes, og mange ubrukelige FM-radioer kan bli sendt til land der FM-nettet fortsatt fungerer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

En gjenbruksordning skal sørge for at fullt brukbare FM-radioer samles inn og sendes til både europeiske og afrikanske land når FM-nettet slukkes i Norge.

  • NTB

– Vi setter i gang kampanjen nå, og setter konteinere på returstasjoner i Rogaland. Håpet er at alle norske renovasjonsselskap gjør det samme, sier Tord Tjelflaati det interkommunale renovasjonsselskapet IVAR i Rogaland til NRK.

Han mener det er langt mer miljøvennlig å samle inn FM-radioer for gjenbruk istedenfor å kaste dem ved overgangen til DAB-nettet. Målet er at radioene som blir utdatert i Norge, kan brukes i andre land der FM-nettet fortsatt er i bruk.

Les også

Slik slipper du å kjøpe DAB-radio

Norsirk, som er et av tre selskaper som har ansvaret for innsamling av elektriske produkter, skal lagre radioene, og jobber nå for å finne markeder i utlandet.

– Både Europa og Afrika er aktuelt. Vi leter aktivt og regner med at dette skal gå i orden, sier administrerende direktør Stig Ervik.

FM-nettet er allerede slukket i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland. Den 13. desember skal FM-nettene for de siste fylkene, Troms og Finnmark, slukkes for godt.

Les også

  1. 87-åringen Tore Øvensen er en av Norges fremste DAB-eksperter

Les mer om

  1. DAB
  2. Radio