Norge

Mann ringte etter ambulanse 287 ganger i 2016

Sørlandet sykehus sendte bekymringsmelding etter at ambulanser måtte rykke ut til samme pasient 287 ganger i fjor. 

En pasient i Rogaland har lagt beslag på mye kapasitet i Vest-Agder. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Ifølge NRK ringte mannen i Rogaland nødnummeret 113 til akuttmedisinsk sentral på Sørlandet 290 ganger i 2016, og ambulanse rykket ut 287 ganger. Oppringningene har fortsatt i 2017. Pasienten beskriver symptomer som helsepersonell må ta på alvor, og derfor må ambulanse rykke ut.

– Det er nok få ganger pasienten har virkelig behov for ambulansen, sier seniorrådgiver hos Fylkeslegen i Aust- og Vest-Agder, Hallvard Kile.

Det er ambulansene fra Flekkefjord, Sirdal og andre Vest-Agder-kommuner som blir sendt, og utrykningen legger beslag på mye kapasitet. På grunn av frekvensen og at dette ofte skjer flere ganger samme døgn, sendte Sørlandet sykehus og Sirdal kommune i fjor bekymringsmelding til Fylkesmannen i Rogaland. De har nå fått beskjed om å fortsette å rykke ut inntil det finnes andre løsninger for pasienten.

– Vi undrer oss over at kommunen ikke har sett på tiltak for pasienten. Vi synes at saken er så spesiell at vi hadde forventet en annen konklusjon enn den Fylkesmannen i Rogaland kom med, sier Kile.

Sykehuset har bedt fylkesmennene og Statens helsetilsyn se på saken igjen.

Les også

  1. Pasient døde etter uforsvarlig behandling

Les mer om

  1. Sørlandet sykehus
  2. Vest-Agder
  3. Helse