Norge

16 prosent flere i gudstjeneste på ti år i Kristiansand

Mens tendensen i resten av landet er at færre enn før går i kirken på søndag, går det motsatt vei i Kristiansand. Det sørger katolikker og frikirkegjengere for.

Tallene viser at Den norske kirke går merkbart tilbake i Kristiansand, slik tilfellet er også i resten av landet. De andre kirkene i byen vokser imidlertid så sterkt at kirkebesøket til sammen øker. Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

 • NTB

Ifølge en undersøkelse avisa Dagen gjengir fredag, gjennomført blant 44 menigheter og kristne organisasjoner, har gudstjenestedeltakelsen i Kristiansand økt fra 5.712 personer i gjennomsnitt hver søndag i 2008 til 7.663 i 2018. Det er en økning på hele 16 prosent på ti år.

Fredag presenteres de ferske tallene for menighetene i byen under Fellesmøtene , en konferanse som samler menigheter og organisasjoner i byen.

Tallene viser at Den norske kirke går merkbart tilbake i Kristiansand, slik tilfellet er også i resten av landet.

De andre kirkene i byen vokser imidlertid så sterkt at kirkebesøket til sammen øker: Katolikkene hadde i snitt 380 deltakere hver søndag i 2008, men hele 900 i 2018, mens frikirkemenighetene har økt fra 3.013 til 4.594 deltakere hver søndag i samme periode.

– Enkelte kirkesamfunn har hatt en eksplosiv vekst. Den generelle gudstjenestedeltakelsen har vært økende, sier Sindre Olafsrud, daglig leder i analysebyrået Nordic Navigation, som sier innvandring og såkalt menighetsplanting har mye å si.

Les mer om

 1. Kirkesamfunn
 2. Kristendom

Relevante artikler

 1. NORGE

  En halv million nordmenn ventes å gå i kirken på julaften

 2. NORGE

  Hvor lenge er det greit at presten preker?

 3. NORGE

  Bønnen sendes på Facebook og messen på YouTube. Årets påske er heldigital.

 4. OSLOBY

  Oslo før: Hva er historien bak Oslos eldste stående bygning?

 5. NORGE

  Stadig flere nordmenn velger privat begravelse

 6. VERDEN

  Noen trosser smittefaren. Andre sitter hjemme. Slik håndterer verdens kristne påske i koronakrisen.