Norwegian legger ned alle USA-ruter med Boeing 737 Max

Flyselskapet Norwegian legger ned alle rutene fra Irland til USA med Boeing 737 Max, ifølge E24.

346 mennesker mistet livet i to ulykker der flytypen Boeing 737 MAX 8 i oktober i fjor og i mars i år. Etter den siste ulykken ble flytypen satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Selskapet har tatt beslutningen etter å ha blitt tvunget til å drive rutene i månedsvis med erstatningsfly og innleide fly med mannskap, ifølge E24.

– Avgjørelsen er tatt både fordi vi ikke vet når Max-flyene er tilbake i trafikk og fordi rutene ikke er lønnsomme på sikt, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til NTB.

Selskapet har gjennomført en grundig analyse av flyrutene de tilbyr, og det er på bakgrunn av dette at avgjørelsen er tatt, ifølge informasjonsdirektøren.

Til sammen er det seks flyruter fra USA og Canada til Dublin, Cork og Shannon som nå fjernes fra og med 16. september.

– Dette er noe vi har vurdert en stund. Vi ser hele tiden på hvorvidt rutene er lønnsomme. De som ikke er det, blir kuttet, sier Sandaker-Nielsen.

De andre langdistanserutene hvor det større langdistanseflyet 787 Dreamliner benyttes, er ikke påvirket av beslutningen.

Til sammen 346 mennesker mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober i fjor og Etiopia i mars. I etterkant av Etiopia-ulykken ble flytypen satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden.

I slutten av april la Norwegian fram resultatet for første kvartal. Selskapet opplyste da at de venter å tape opptil 500 millioner kroner på problemene med MAX-flyene.