Norge

Fly måtte snu i luften - mann skal ha forsøkt å ta seg inn i cockpit

Et Wizz Air-fly måtte snu over Nordsjøen for å sikkerhetslande på Stavanger lufthavn torsdag formiddag. Ifølge politisjefen på flyplassen forsøkte en mann å ta seg inn i flyets cockpit.

Flightradar

 • Henning Carr Ekroll
  Nyhetssjef

Posisjonsdata fra Flightradar 24 viser at det var et Wizz Air-fly på vei fra Budapest til Reykjavik som snudde over Nordsjøen for å lande på Stavanger lufthavn.

Flyet var på bakken klokken 10.08. Dramatikken startet da en mann forsøkte å ta seg inn i flyets cockpit under flyvningen, opplyser politistasjonsjef Kjetil Andersen ved Stavanger lufthavn til TV 2.

– Flyet snudde etter melding om et forsøk på kapring. Mannen blir tatt med til Stavanger og kjørt i arrest, sier politisjef på flyplassen, Kjetil Andersen, til kanalen.

Til Stavanger Aftenblad avviser imidlertid politiets operasjonssentral at det var snakk om et kapringsforsøk.

– Vi vurderte meldingen som udramatisk. Ordet «kapring» ble ikke brukt, opplyser operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Victoria Hillveg.

Sør-Vest politidistrikt opplyser at mannen som er tatt ut av flyet, er i 60-årene, og at hendelsen trolig er knyttet til rus. Personer om bord på flyet skal ha fått mannen under kontroll før landing, og pågripelsen skal ifølge TV 2 ha skjedd uten dramatikk.

Også brannvesenet rykket ut til å flyplassen for å være i beredskap under sikkerhetslandingen. Ledelsen ved flyplassen sier til Aftenbladet at hendelsen i liten grad har påvirket den øvrige trafikken.

Saken oppdateres

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Fly
 2. Sola

Relevante artikler

 1. NORGE

  Ny brann i parkeringshuset på Sola slukket

 2. VERDEN

  Falsk alarm utløste full utrykking på Schiphol

 3. NORGE

  Drukningsulykke i Stavanger

 4. NORGE

  Ny pilot stoppet etter promillekontroll ved Stavanger Lufthavn

 5. NORGE

  Omfattende brann i parkeringshus – flytrafikken ved Sola stanses

 6. NORGE

  To politimenn mistenkt for grov kroppsskade etter skyting på Dale