Norge

Symptomtest covid-19

Føler du deg litt dårlig og er redd for koronasmitte? Ta vår symptomtest.

 • Vg

Dette er en selvhjelps-test for å finne ut om du kan være smittet av koronaviruset sars-cov-2, som kan føre til sykdommen covid-19.

Testen er kvalitetssikret av Helsedirektoratet.

De fleste som smittes av koronaviruset, får milde symptomer og kan ta vare på seg selv, som ved en forkjølelse eller influensa.

Målet med symptomtesten er å gi en pekepinn på om du trenger legehjelp, eller om du kan klare deg selv hjemme. I slutten av testen får du råd basert på svarene du har gitt.

Det er viktig å presisere at denne testen ikke gir deg en diagnose.

Testen erstatter heller ikke kontakt med lege og helsepersonell, men kan være en nyttig veiviser for hva du bør gjøre videre.

I en akutt, livstruende situasjon skal du ikke ta denne symptomtesten, men ringe 113.

Testen bør ikke benyttes på barn. Har du mistanke om at barnet ditt er smittet, ring fastlegen din eller legevakten på telefon 116 117 for veiledning.

Ifølge helsemyndighetene er det lite som tyder på at gravide er spesielt utsatt for å utvikle alvorlig sykdom som følge av koronaviruset.

Folkehelseinstituttet (FHI) oppfordrer folk som mistenker at de kan være koronasmittet, om å registrere seg hos dem. Dette bidrar til at helsemyndighetene får bedre oversikt over utbredelsen av viruset. Her melder du mistanke om smitte.

For oppdatert informasjon om koronaviruset kan du gå inn på nettsidene til Folkehelseinstituttet (FHI), og Helsedirektoratets informasjonssider på Helsenorge.no.

Hvis du ikke finner svarene du leter etter, kan du ringe FHIs informasjonstelefon for publikum på 815 55 015. Telefonen er åpen hverdager 08–18 og helger 10–16.

Har du behov for akutt helsehjelp, ring fastlegen din. Hvis du ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på 116 117. Ved fare for liv og helse, ring 113.

Symptomtesten setter deg ikke i direkte kontakt med helsepersonell.

Vi leser ikke hva du svarer, og vi samler eller lagrer heller ingen informasjon om hvordan du fyller ut testen.

Testen er utviklet av Schibsted med godkjenning av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, region Stockholm, som opprinnelig utarbeidet testen. Testen er kvalitetssikret for norske forhold av Helsedirektoratet.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Koronaviruset

Koronaviruset

 1. NORGE
  Publisert:

  Direktestudio: Koronaviruset

 2. NORGE
  Publisert:

  Ølkranene er stengt for ikke-bæringer. Helt i grenseland juridisk, mener professor.

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Medisinsk fagmiljø: Nasjonal nedstengning må til for å slå ned mutert virus

 4. VERDEN
  Publisert:

  – Slutt å sutre. Hvor lenge skal dere gråte over dette?

 5. OSLO
  Publisert:

  Oslo trodde de skulle få 12.000 ekstra doser, men må trolig nøye seg med langt færre

 6. NORGE
  Publisert:

  Oslo varsler innstramming i skoletiltakene – lager «oransje» nivå