«Grusomt oppussingsobjekt» skal lokke boligkjøperne

«Leiligheten er gjennomgående stygg». Megler la vekk superlativene for å få solgt 2-roms i Oslo. Andre tyr til rosa ballonger for å skille seg ut i annonsemengden.

Horribel standard, mener megler om denne to-roms leiligheten på Tøyen i Oslo.
FS00028964.jpg
Alt må gjøre i leiligheten, unntatt parketten, mener megler.
Lampe i dusjen i selskap med Michael Jackson og Bubbles i leilighet på Lambertseter somk ble solgt denne uken.
Boa eiendomsmegling har stylet boliger med original vri i mange år allerede. Her fra forrige ukes omtalte Lambertseter-leilighet.

Den siste uken er det et par boligannonser som har fått oppmerksomhet fordi de har vist oppussingsobjekter fra en ny side.

Selger av en toroms leilighet på Tøyen i Oslo har ikke lagt seg i selen for å finrydde eller style leiligheten for salg, og megler legger ikke skjul på at her er det mye å gjøre.

«Grusomt oppussingsobjekt med kjempepotensial!», lyder tittelen på annonsen.

Og beskrivelsene av den 52 kvadratmeter store leiligheten fortsetter i samme stil:

«Særdeles lite tiltalende 2-roms selveierleilighet».

«Leiligheten er gjennomgående stygg og har et behov for total oppussing».

«På tross av dagens horrible standard har leiligheten et flott potensial og en meget god planløsning.»

— Det er virkelig et oppussingsobjekt, der alt må tas. Badet er verst, med mugg og råte. Så jeg kan ikke tas for å ha vært uærlig på noen måte her, ler eiendomsmegler Katrine Edvardsen fra Aktiv eiendomsmegling.

Jungeltelegrafen

De har prøvd samme strategi på et oppussingsobjekt før, og fikk så god respons at de valgte å prøve det ut igjen.

— Vi har fått masse respons. Det handler om å gå litt mot strømmen for å skille seg ut, og vi opplever at jungeltelegrafen går, sier hun, men understreker at dette ikke kan gjøres i alle tilfellene.

— Vi må se det an i forhold til selgerne, vi har jo ikke lyst til å tråkke noen på tærne ved å si at det er stygt der de bor. Så lenge man får klarsignal fra selger er det greit, og i dette tilfellet syntes selger det var kjempegøy, sier Edvardsen.

- Det ser mer rotete enn grusomt ut i leiligheten, du har ikke overdrevet litt?

— Når det er råte på badet og alt unntatt parketten må gjøres noe med, føler jeg at det er belegg for det jeg skriver, sier Edvardsen.

Boligen ble solgt tirsdag, 65.000 kroner over takst.

Rosa ballonger og lampe i dusjen

Forrige uke fikk en annen annonse stor oppmerksomhet for sin noe uvanlige styling av et oppussingsobjekt.

En tre-roms på Lambertseter i Oslo ble piffet opp av stylister, blant annet tidligere klesstylist for Surferrosas Mariann Thomassen, i litt uvanlig stil.

Oppussingsobjektet på Lambertseter er originalt «pyntet på».

Rosa ballonger, lampe i dusjen, epler på gulvet og krøllete sengetøy er noen av stoppeffektene i annonsen, som er sett av 75.000 på nett på en uke.Tirsdag ble den solgt for 350.000 kroner over takst, og megler kunne fortelle at flere interessenter dukket opp etter å ha fått med seg snakkisen, uten å ha bladd seg gjennom annonser på vanlig vis.

— Vi har jobbet med skreddersydd presentasjon på enkeltobjekter siden 2006. Folk skummer annonser, så det handler om å skape en stoppeffekt, sier markedsansvarlig og eiendomsmegler Tommy Friestad i Boa eiendomsmegling.

Prospekt i 3D

De har tidligere stylet oppussingsobjekter som om man kommer rett inn i en oppussingssituasjon, med malingsspann og malte hjerter på veggene. Eller boligen i Slalåmveien 3D, der prospektet ble laget i 3D, og 3D-briller i slalåmform ble delt ut på visning.

— Vi jobber med et annet uttrykk enn vanlig styling, det går mer i retning av kunstinstallasjon, som i leiligheten på Lambertseter. Vi forsterker uttrykkene i boligene, for å fremheve boligenens karakter med fokus på livet som skal leves der, for å treffe de fire-fem der ute i markedet som boligen er perfekt for, sier Friestad.

Tidligere i år skrev vi om tilsvarende trend i Sverige, der boligmeglerne gikk nye veier for å kapre kjøpere ved hjelp av blant annet innleide statister, frukt i badstuen og planter i skuffen.

- Døgnflue

Trenadanalytiker Ståle Økland sier dette har sitt utspring fra land som sliter med eiendomskrise, og beveggrunnen er å få oppmerksomhet. Så har trenden spredd seg til Norge.

— I en situasjon der eiendomsannonsene er like og det florerer med klisjeer, er dette et friskt pust, men jeg tviler på at det bli noen langvarig trend, sier Økland.

Han tror boligkjøperne fortsatt ser mest på ting som beliggenhet, planløsninger og pris - og at de skjønner humoren i disse annonsene.

— Dette er nok med stor sannsynlighet det vi kan kalle en døgnflue mer enn en trend, sier han.

Finn.no og Aftenposten er i samme konsern.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook