Sjaman Durek og Märtha Louise får ikke holde foredrag i kirke i Stavanger

Biskopen har besluttet at prinsesse Märtha Louise og sjamanen Durek Verrett likevel ikke får holde foredrag i St. Petri kirke i Stavanger.

Prinsesse Märtha Louise bekreftet på Instagram søndag at hun har funnet kjærligheten med sjamanen Durek Verrett.

– Det har kommet frem så mye nytt i mediene som gjør at jeg har brukt biskopens tilsyn og sagt at Menighetsrådet går tilbake på avtalen, sier biskop Anne Lise Ådnøy til TV 2.

Onsdag ettermiddag sendte biskopen ut en pressemelding, der hun skriver:

«Stavanger biskop sendte i dag brev til Domkirken og St. Petri menighetsråd med pålegg om å oppheve vedtak 27/19 om utleie av St. Petri kirke til arrangement 20. mai 2019, til samtale mellom Prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek.

Prinsessen og sjamanen skal ut på en foredragsturné om selvrealisering som starter i København søndag. Deretter bærer det videre til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad neste uke.

I Stavanger skulle arrangementet blitt holdt i St. Petri kirke, noe som har høstet kritikk fra flere hold.

Les også

Prinsesse Märtha Louise må selvfølgelig få være kjæreste med hvem hun vil. Problemet er et kommersielt samarbeid med en sjaman. | Ingeborg Senneset

Flyttes til hotell

Prinsessens Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, sier til VG at de fikk beskjeden like før TV 2 publiserte sak.

– Slik jeg har forstått det er det den norske kirke som sier nei fordi de mener han bryter norsk lov, kvakksalveloven. Men de har ikke spurt ham, sier hun til avisen.

Carlsen opplyser at arrangementet blir flyttet til Clarion Hotel i Stavanger.

Onsdag ettermiddag lå billetter til arrangementet i kirken fortsatt ute for salg.

Les også

Märthas sjaman-kjæreste sier han kan snu atomer

Mener de fremstilles som «klovnesirkus»

Durek Verrett selv ble intervjuet at TV2 onsdag ettermiddag.

– Jeg er svært skuffet. Jeg skulle gjerne vært der sammen med biskopen i kirken og snakke om kjærligheten i religionen. Jeg har gått på kristne skoler, jeg har studert kristendom. Det vitner om uvitenhet at jeg ikke får lov til å snakke i kirken på grunn av sladder, sier sjamanen i et intervju på TV 2.

Verrett mente det er blitt skrevet mye feil om ham selv og prinsessen etter at nyheten om at forholdet deres ble kjent, og at omtalen har fått dem til å fremstå som «et klovnesirkus».

Dialogprest i Stavanger Silje Trym Mathiassen skulle lede seansen med prinsessen og sjamanen i St. Petri kirke. Hun sa til Aftenbladet tirsdag at hun ikke angret på at hun hadde takket ja.

– Min oppgave under arrangementet blir å ha en innledning der jeg setter arrangementet inn i en religionsdialogisk sammenheng, si noe om hvorfor dette avholdes i en kirke, samt stille noen spørsmål til dem begge, sa hun.

Les også

Prinsessen har falt for en sjaman. Hvem er han? Og hva er en sjaman?

– Nyåndelig roadshow

Blant dem som har engasjert seg mot at sjamanen Durek Verrett skulle slippe til i Stavanger-kirken, er Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.

– Jeg synes ikke at kirken er noe sted å ta imot dette nyåndelige roadshowet som prinsessen skal legge ut på sammen med denne sjamanen, sa Selbekk til TV 2 denne uka.