Norge

Politiets Fellesforbund vil ha granskning av Jensen-saken

Uansett om Eirik Jensen blir funnet skyldig eller ikke, mener Politiets Fellesforbund at saken mot den tidligere polititoppen må granskes.

Eirik Jensen forlater retten etter at fagdommerne i Borgarting lagmannsrett satt til side juryens kjennelse i Jensen-saken i januar 2019. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

  • NTB

Fredag kommer det endelige svaret på om den tidligere høyt betrodde politimannen blir kjent skylding av Borgarting lagmannsrett i grov korrupsjon og medvirking til innførsel av 13,9 tonn hasj.

– Vi mener det bør være en ekstern gransking uansett. Det har vært en stor sak med mye publisitet, det har vært referert veldig mye til det som har skjedd i rettssalen, og jeg tror publikum sitter igjen med mange spørsmål uansett utfall, sier leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund til NRK.

Han påpeker at politiet er helt avhengige av publikums tillit og mener at granskingen også må berøre flere enn bare Oslo-politiet, hvor Jensen jobbet.

– Stikkordet er publikums tillit til at politiet snur hver stein, og ikke driver med noe annet enn å være åpne og ærlige og fremoverrettede i forhold til sitt arbeid, sier Bolstad.

Justisdepartementet har tidligere gått inn for en gjennomgang av politiet i lys av saken, men har senere satt dette på vent og varslet en ny vurdering etter at det er kommet en rettskraftig dom.

  1. Les også

    «Nå ligger Eirik Jensens skjebne i rettens hender», skriver rettskommentator Inge D. Hanssen

Les mer om

  1. Eirik Jensen-saken