Flere land blir røde. Alle grønne land blir gule: - Det er best å bli i Norge

Alle grønne land blir gule: På grunn av økt smitteimport til Norge og økende covid-19-smitte i mange land blir alle land som tidligere var grønne, nå gule. Det vil ikke være karanteneplikt for folk som kommer fra gule land, men alle unødvendige reiser til utlandet bør unngås.

Ytterligere fem land i EUog EØS blir røde: - For at den gradvise gjenåpningen skal gå bra, må vi alle følge smittevernreglene. At alle holder seg til karantene etter å ha vært på reise, er en av disse. Grunnleggende smittevern er vår garanti for ikke å måtte stenge ned landet, sa sa statsminister Erna Solberg. Vedtaket blir gjeldende fra natt til lørdag.

Endrer til gule og røde land, dropper grønne. Man vil nå ikke lenger operere med grønne og røde land, men med gule og røde land.

Nye teststasjoner: Regjeringen innfører teststasjoner på utvalgte flyplasser, grenseoverganger og havner.

Teste deg! Testkriteriene sier nå at du bør teste deg hvis du har symptomer, eller hvis du tror du er smittet. Regjeringen gjeninnfører karanteneplikt for alle som har vært i kontakt med en smittet person.

Høie: - Risikoen for å bli smittet i køen på Systembolaget er ikke verdt prisen. Selv om nye reiseråd og karantenekrav ikke trer i kraft før natt til lørdag, fraråder helseministeren på det sterkeste å ta en handletur til Sverige før det. Flere regioner i Sverige blir røde fra natt til lørdag.

Solberg: - Vi kan ikke forby folk å reise, men fraråde det. - Vi må også informere om at folk kan havne i karantene hvis de velger å reise til røde land, sa statsminister Solberg på dagens pressekonferanse.