Helikopterstyrten: - En komplisert ulykke å undersøke

Fem av de seks omkomne i helikopterulykken i Alta var fra 19 til 22 år gamle. Nå fortsetter arbeidet med å finne grunnen til ulykken.

Vraket av helikopteret som lørdag havarerte i Alta. Seks personer omkom i ulykken, alle unge mennesker, omkom.

– Det er en komplisert ulykke å undersøke. Det har vært brann på ulykkesstedet, og det er mindre å gå etter enn det ofte er i en ulykke. Vi må jobbe mer for å få svar på hva som har skjedd, sier avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i Statens havarikommisjon til NTB.

Passasjerene Markus Vonheim (19), Kine Johnsen (20), Kevin Berg (20) og Robin Karlsen (20), alle født i 1998 og 1999, omkom i ulykken. I tillegg omkom en 22 år gammel kvinne.

Piloten var en svensk mann på 27 år.

Kevin Berg og Kine Johnsen var søskenbarn.

Alle de omkomne passasjerene var fra Alta. Politiet i Finnmark har frigitt navnene etter godkjennelse fra pårørende.

En politimann står ved ulykkes plassen hvor et helikopter lørdag havarerte i fjellsiden overfor Kvenvikvannet ved Alta. Seks personer omkom i ulykken.

Ifølge politiet hadde ikke helikopteret en såkalt svart boks, som kunne ha gitt svar på hva som skjedde. Det skal heller ikke ha blitt sendt ut en nødmelding fra det.

Helikopteret havarerte i en fjellside ikke langt unna Kvenvikvannet i Alta lørdag ettermiddag.

Uvisst når svar vil komme

Til VG sier Halvorsen at helikopteret er veldig skadet.

– Det vil være krevende å lese mye av vraket slik det ligger nå. Det betyr ikke at vi ikke vil få det til, men det er veldig skadd.

Halvorsen sier til NTB at det er uvisst når de vil kunne gi et svar på hva som skjedde. Han sier de skal fortsette på ulykkesstedet mandag.

Også Kripos undersøker åstedet, sammen med lokalt politi.

Hentet ut

Helikopterturen skjedde i forbindelse med Høstsprell-festivalen i Alta. Der fikk deltakerne tilbud om en tur til 500 kroner per person for å se området fra lufta.

De omkomne ble søndag kveld hentet ut av området hvor ulykken skjedde. Mandag vil de bli sendt til Tromsø for identifisering.

Fem av de omkomne var altaværinger. Politiet har gått ut med navn på fire av dem. Altaværingene var kvinner og menn i alderen 19 til 22 år. Piloten var en svensk 27 åring.

Lensmann Øyvind Lorentzen sier til NTB at han ikke vet når de vil gå ut med navn på de to siste.

Mandag formiddag holder politiet en pressekonferanse på lensmannskontoret i Alta i forbindelse med ulykken.

Lorentzen uttalte søndag kveld at de har sikret seg innhold fra Snapchat fra dem som var med i helikopteret.

Selskapet Helitrans, som eier ulykkeshelikopteret, har satt alle sine 25 helikoptre midlertidig på bakken på grunn av ulykken. På Facebook opplyste selskapet søndag at det ikke er på grunn av mistanke om teknisk feil på helikoptertypen, men av hensyn til de pårørende og egne ansatte.