Norge

VG: Familien til Anne-Elisabeth Hagen fikk trusler om at drapsvideo ville bli lagt ut på nettet

I brevet som ble lagt igjen i boligen til Anne-Elisabeth Hagen og mannen Tom Hagen, ble familien stilt overfor et brutalt ultimatum, ifølge VG.

Hjemmet til familien Hagen i Lørenskog, der Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober 2018.
 • Eirik Husøy
  Eirik Husøy
  Journalist

Det var Tom Hagen som fant brevet med de grufulle truslene. De antatte gjerningspersonene ville filme og publisere et drap på Anne-Elisabeth Hagen, for så å laste det opp på internett, dersom familien ikke betalte løsepenger, ifølge VGs opplysninger.

VG sammenligner innholdet i trusselen med drapsvideoer publisert av terrororganisasjonen IS.

«Det ble også gjort klart at opptaket sannsynligvis ville nå ham (Tom Hagen, journ.anm.), slik at han ville få se konas siste stund med egne øyne», skriver VG.

VG siterer anonyme kilder på opplysningene. De har ingen åpne kilder for informasjonen og sier ingenting om hvor de har opplysningene fra.

Etterforskningsleder Tommy Brøske i Øst politidistrikt vil ikke kommentere opplysningene overfor VG, men sier truslene som ble fremsatt i brevet, ble tatt på alvor.

– Det ble fremsatt alvorlige trusler mot liv og helse, og vi tok derfor umiddelbart truslene på alvor. Dette var også grunnen til at vi valgte å ha en lav profil på etterforskningen de første ukene, sier Brøske.

Les også

Politiet fikk få nye tips i forsvinningssaken: – Vi håpet på bedre respons

Gikk ut med skosåleavtrykk denne uken

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet i snart ti måneder. Onsdag gikk politiet ut med opplysninger om funn av et skosåleavtrykk som ble funnet et «sentralt sted» i Sloraveien 4. Politiet tror det tilhører en antatt gjerningsperson.

– Det er det eneste skosåleavtrykk hvor vi ikke har klart å identifisere en eier eller bruker. Avtrykket er funnet på et sted som tilsier at det tilhører en gjerningsperson, sa Brøske til Aftenposten.

Dette er skosåleavtrykket politiet mener tilhører en gjerningsperson.

Til VG sier Brøske at det kan bli aktuelt å gå ut med mer informasjon om brevet i løpet av høsten.

– Det kan bli noe av det samme som da vi gikk ut med skosålen, men det er ikke avgjort ennå, sier Brøske til VG.

Politiinspektør og etterforskningsleder Tommy Brøske i Øst politidistrikt viser frem skotypen på en pressekonferanse onsdag.

Etterforskes som drap

Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog for over 300 dager siden. Politiet gikk ut offentlig med saken først ti uker etter at hun forsvant. Da antok politiet at Hagen var bortført mot sin vilje.

Saken etterforskes fortsatt bredt, og politiet får fortsatt bistand fra Kripos og en rekke andre etater i Norge og i utlandet. Politiets hovedhypotese er nå at Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept.

Politiet har gjentatte ganger sagt at de ikke har beviser på at Hagen hverken lever eller er død.

Les mer om

 1. Forsvinningssaken på Lørenskog
 2. Etterforskning
 3. Krim
 4. Anne-Elisabeth Hagen
 5. Tom Hagen
 6. Lørenskog