Norge

Snøvær gir stengte veier og vanskelige kjøreforhold

Mens nordmenn drar til Syden, jobber brøytemannskapene på fjellovergangene her hjemme. Flere veier er stengt.

Dette bildet ble tatt ved Sognefjellshytta like før klokken 07 i dag, 4. juli 2019.
  • NTB
  • Frode Sætran

Fylkesvei 55 over Sognefjellet har vært stengt i perioder både tirsdag og onsdag. På grunn av mye snø blir veien ikke åpnet klokken 08 torsdag som planlagt. Vegtrafikksentralen Vest opplyser at det skal tas en ny vurdering klokken 10.

Fylkesvei 243 over Aurlandsfjellet i Sogn og Fjordane er stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold. Her vil det bli tatt en ny vurdering torsdag klokken 12.

Natt til onsdag var Sognefjellet stengt pga. snø og is i veien. Her står brøytebilen ved Sognefjellshytta.

Gamle Strynefjellsveg, fylkesvei 258 mellom Oppland og Sogn og Fjordane, er også stengt. Det var ventet at denne veien kunne åpnes i løpet av torsdag, men Statens vegvesen opplyste ved 07.30-tiden at veien likevel ikke kan åpnes i løpet av dagen.

Fylkesvei 63 mellom Geiranger og Langvatn var stengt tidlig torsdag morgen, men denne veien åpnes igjen klokken 08.

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel om vanskelige kjøreforhold for Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordfjord på grunn av sludd og snø over 800–900 meter. Varselet gjelder frem til torsdag formiddag.

Kulderekorder

Selv om kalenderen sier at vi er i sommermåneden juli, har det kommet snø flere steder i fjellet de siste dagene, og det er satt flere kulderekorder.

I Møre og Romsdal ble det målt -2,7 grader på fjellet Mannen natt til onsdag. Den forrige fylkesrekorden var -1,9 på samme sted i 2010, ifølge meteorologene. Og i Oppland ble det målt- 6,4 grader på Juvvasshøe, mens den forrige fylkesrekorden var Fokstua med -5,3 i 1964.

Meteorologene opplyser imidlertid at neste uke ser ut til å by på mer sommerlige temperaturer. Allerede mot slutten av helgen blir surt, grått og vått vær byttet ut med varmere luft fra øst og oppholdsvær i store deler av landet, opplyser Meteorologene på Twitter.

Les mer om

  1. Snø
  2. Statens vegvesen