15-åring fremdeles kritisk skadet etter voldshendelse

Mannen som er siktet for drapsforsøk på sin 15 år gamle sønn vil bli avhørt av politiet også fredag. 15-åringens helsetilstand er fremdeles kritisk.

En 15 år gammel gutt ble onsdag funnet kritisk skadd etter en voldshendelse i en privatbolig på Kapp i Østre Toten. Personen ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med livstruende skader. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Politiet fikk torsdag medhold av Gjøvik tingrett i fire ukers varetektsfengsling av mannen som ble pågrepet og siktet for drapsforsøk på sin sønn på Kapp på Toten onsdag.

15-åringen behandles for livstruende skader på Ullevål sykehus, dit han ble fløyet med luftambulanse etter å ha blitt funnet livløs på åstedet.

I en pressemelding fredag opplyser Innlandet politidistrikt at 15-åringens helsetilstand fremdeles er kritisk, men at han er stabil.

Det har blitt gjort flere avhør av mannen de siste dagene. Politiet vil gjøre nye avhør av ham fredag. Ifølge politiet har siktede vært samarbeidsvillig, og gitt en detaljert forklaring.

– Dette gjør at politiet begynner å danne seg et bilde av hendelsen, skriver politiet, som opplyser at det er gjort flere beslag i saken.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 8.38 onsdag morgen, og flere patruljer rykket ut til en bolig på Kapp i Østre Toten i Oppland. Et vitne hadde hørt skrik og rop fra boligen og sett en kvinne som ropte om hjelp, skrev Oppland Arbeiderblad.

Politiet har betegnet hendelsen som en dramatisk familietragedie som har rammet hele bygda.