Norge

- Priskrig på øl er forbudt

Sosial- og helsedirektoratet har konkludert med at priskrigen på øl er i strid med alkoholloven. I et brev til dagligvarebransjen ber direktoratet om at prisene settes opp.

  • Morten Andersen
    Morten Andersen

Priskrigen på øl har ført til priser helt ned i 6,50 kroner for en flaske. Direktoratet mener imidlertid at butikkene har brutt alkohollovens paragraf 8-12. Loven forbyr spesielle rabattilbud ved salg av øl.

— Vi oppfordrer derfor Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) til å være edruelige og så snart som mulig bidra til at dagligvarebransjen forholder seg til alkohollovens bestemmelser, sier direktør Bjørn-Inge Larsen i Sosial- og helsedirektoratet til NTB.

HSH er ikke enig i direktoratets tolkning av alkoholloven, og ønsker å se næreme på beslutningen som er fattet.

— Fra før har vi fått et brev fra Konkurransetilsynet som slår fast at prisfastsettelsen på øl er fri, og vi har dermed vanskeligheter med å forstå hvordan vi skal forholde oss til konklusjonen fra direktoratet, sier direktør Thomas Angell i HSH til NTB.

Dersom ølprisene ikke endres, vil direktoratet kontakte kommunene rundt i landet og be dem gripe inn overfor butikkene. Utsalg som ikke retter seg etter kravene risikerer å miste bevillingen.

<b>Forbudt. </b> Det kan bli slutt på lave ølpriser. Foto: THOMAS BJØRNFLATEN/SCANPIX