Norge

Samferdselsministeren advarer E18-motstanderne: – Det er et slag de er dømt til å tape

Oslo bystyre går igjen mot bygging av E18 fra Lysaker. Det bekymrer ikke samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

På kontoret i Akersgata 59 er alle bilmodellene som forgjenger Ketil Solvik-Olsen (Frp) hadde i hyller og skap borte. Samferdselsminister Jon Georg Dales (Frp) hyller er heller glisne, om man ser bort fra noen traktorer fra tiden som landbruksminister. I desember satt Dale musestille da E18-prosjektet vest for Oslo ble rammet av full stans. I dette intervjuet forklarer han hvorfor. Morten Uglum

  • Sveinung Berg Bentzrød
    Sveinung Berg Bentzrød
    Journalist

Midt i desember kom beskjeden om full stans i E18-prosjektet Lysaker-Ramstadsletta. Statens vegvesen hadde i 2018 brukt over 300 millioner for mye på å kjøpe eiendommer som står i veien for prosjektet. Som straff uteble bevilgningene for 2019.

Det åpnet for ny debatt om veien som Samferdselsdepartementet under dagens regjering har kjempet hardt for. Onsdag kveld kokte det i Oslo bystyre. Et flertall med Ap, MDG, SV og Rødt avviste et forslag fra staten om en bompengeordning for E18. De ville heller ikke støtte et forslag fra Høyre, Frp og venstre om å oppfordre staten til å redusere bompengebelastningen. Flertallet vil ikke ha veiprosjektet.

Les hele saken med abonnement