Norge

Frp kraftig frem på ny meningsmåling

I en ny måling laget for TV 2 tirsdag, går Frp frem med 9,8 prosentpoeng til en oppslutning på hele 20,6 prosent.

Frp gjør et kraftig byks på meningsmålingen etter at Sylvi Listhaug gikk av som justisminister tirsdag. Foto: Cornelius Poppe/ NTB scanpix
  • og NTB

Målingen er et øyeblikksbilde i timene etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister, melder TV 2 tirsdag kveld.

Målingen, som er laget av analysebyrået Kantar TNS, viser at Frp nesten har doblet oppslutningen fra tidligere i mars. Ni av ti velgere som stemte Frp i 2013, sier at de ville gjort det samme i dag. Partiet sanker stemmer fra Høyre, KrF og Senterpartiet. De mister kun stemmer til Høyre.

– En god måling

– Dette er en god meningsmåling, og den viser at folk er lei debatten om debatten. Folk er lei av en opposisjon som bare snakker om ord og ikke politikk, sier partileder Siv Jensen i Frp til TV 2 tirsdag kveld.

Resultatene i målingen viser et klart blått flertall i Stortinget om det skulle ha vært valg i dag. Partiet Rødt faller med 2,1 prosentpoeng til 1,7 prosents oppslutning, mens Høyre får hardest medfart med et fall på 3,3 prosentpoeng til 26 prosent. Arbeiderpartiet står på stedet hvil med 23,6 prosent.

  • Harald Stanghelle: Underlig, men sant: I slaget om politisk debattform står nå Sylvi Listhaug frem som Erna Solbergs uforsonlige hovedmotstander.

Tre av fire mener det var riktig av Listhaug å gå

Hele 77 prosent av de spurte mener det var riktig av Sylvi Listhaug å gå av som justisminister, viser en meningsmåling utført for VG.

Bare 14 prosent mener det var feil, viser målingen som er utført av Respons Analyse for VG tirsdag kveld, samme dag som Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister.

Blant Fremskrittspartiets velgere mener 45 prosent at det var riktig av Listhaug å trekke seg, mens 50 prosent mener det var feil.

En måling Kantar TNS har uført for TV 2 tirsdag viser tilsvarende resultat. Her svarer 84,2 prosent ja på spørsmål om det var rett av Listhaug å trekke seg. Kun 15,8 prosent mener det var galt.

  • Listhaug-bråket er temaet i en rykende fersk Aftenpodden-podkast: Trine Eilertsen sier statsministeren er «ydmyket på historisk vis». I Itunes og her i Acast. Bruker du Iphone? Følg denne lenken.

Les mer om

  1. Meningsmålinger
  2. Sylvi Listhaug
  3. Fremskrittspartiet (Frp)