Norge

To personer er pågrepet i forbindelse med et mistenkelig dødsfall på Kongsvinger

En mann og en kvinne er siktet i forbindelse med at en kvinne i 30-årene tirsdag ble funnet død i en leilighet i Kongsvinger.

To personer er pågrepet etter at en kvinne ble funnet død tirsdag på Langeland i Kongsvinger. Foto: Remi Presttun / NTB scanpix

  • og NTB

– Politiet ble varslet på dagen tirsdag etter at noen hadde tilkalt en ambulanse til en adresse i Kongsvinger. Der ble en kvinne funnet død, sier politiadvokat Wigdis Hjalmarsen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Det er ikke klart hvordan kvinnen døde, og hun er sendt til obduksjon. De to som er pågrepet, har onsdag sittet i avhør hos politiet. Politiadvokaten vil ikke kommentere hva de to er siktet for eller hvilken kobling det skal være mellom dem og den døde kvinnen.

Kvinnen har fått oppnevnt advokat Ove Herman Frang som sin forsvarer. Mannen, som bor på Kongsvinger, blir representert av advokat Jørn Mejdell Jacobsen.

Fengslingsmøter torsdag

De vil bli framstilt for fengsling i Glåmdal tingrett torsdag formiddag.

– Min klient har vært i avhør og nekter straffskyld etter den siktelsen som foreløpig er tatt ut. Jeg forstår politiet har vært tilbakeholdne med opplysninger i saken og etterforskningsdokumentene er foreløpig også klausulert, så det er lite jeg kan si, sier Jacobsen til NTB.

Frang hadde onsdag kveld ikke møtt klienten og var ukjent med hvordan hun stiller seg til pågripelsen.

Flere hypoteser

Politiet bekrefter at det pågår en etterforskning på Langeland i Kongsvinger, men er svært tilbakeholdne med å gi opplysninger i saken.

– Omstendigheter rundt dødsfallet gjør at politiet mener det er riktig å etterforske nærmere for å klarlegge hva som er skjedd. Det er flere hypoteser politiet arbeider etter i saken, skriver politiet i en pressemelding onsdag kved.

Det var avisa Glåmdalen som først skrev om dødsfallet.

Politiets teknikere har hele onsdagen vært i leiligheten i boligblokka på Langeland. Hjalmarsen sier Innlandet politidistrikt så langt har stått for etterforskningen selv, men at det er opprettet kontakt med Kripos.

Les mer om

  1. Kongsvinger
  2. Etterforskning
  3. Glåmdalen