Drapet på Oppsal: Hadde vært kjærester tidligere

Politiet opplyser at kvinnen som onsdag kveld ble skutt og drept på Oppsal, hadde hatt et kjæresteforhold til mannen som nå er drapssiktet.

En kvinne ble funnet skutt på Oppsal onsdag kveld. Hun ble bekreftet død av helsepersonell på stedet.

En kvinne ble funnet skutt på Oppsal i Oslo onsdag kveld og døde av skadene. Hun ble bekreftet død av helsepersonell på stedet.

En mann i 50-årene ble pågrepet i leiligheten. Han er nå siktet for drapet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Han erkjenner ikke straffskyld for drapet, men har samtykket til fengslingen. Mannens forsvarer, Unni Friis, sier til TV 2 at han hevder våpenet gikk av ved et uhell.

– Han har gitt en grundig forklaring til politiet om hva som har skjedd og bakgrunnen.Han har samtykket til fengsling fordi han skjønner at politiet trenger tid til å finne ut av omstendighetene, sier Fries.

Ingen vitner

Politiet har bekreftet at de har beslaglagt et våpen, og opplyser også at det ikke var noen andre til stede i leiligheten da kvinnen døde. Dermed er det ingen vitner til selve drapet.

– Han er en norsk statsborger i 50-årene. Han er ikke godt kjent av politiet fra før. Det er foretatt innledende avhør i natt, opplyser Anne Alræk Solem, leder ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt. Hun opplyser at han tar det tungt at han er siktet for drap.

– Hadde vært kjærester

Politiet har ikke sikker identitet på den avdøde kvinnen.

– Vi tror vi er ganske sikre på hvem det er, men vi er derfor noe varsomme med å gå ut med informasjon i media. Vi har grunn til å tro at avdøde og siktede har kjent hverandre lenge og har hatt en relasjon. Politiet har en formening om hva som kan ha vært foranledningen, men det er for tidlig å si noe om dette, opplyser Alræk Solem til Aftenposten.

– Men dette var et avsluttet forhold?

– De hadde vært kjærester. Dette var et kort og avsluttet forhold, svarer etterforskningslederen.

Leder ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker, Anne Alræk Solem, orienterte torsdag om drapet på Oppsal. I løpet av dagen håper politiet få bekreftet kvinnens identitet.

Siktede samarbeider, men har ikke erkjent drap

Politiet fikk melding om saken via AMK klokken 20.52. Det skal da ha kommet inn flere meldinger om adressen.

Onsdag kveld skal politiet ha sikret drapsvåpenet, som trolig er et skytevåpen.

–Vi bekrefter at kvinnen ble skutt og at det er sikret interessante funn i leiligheten, sier Alræk Solem.

Hun ville torsdag ikke si noe om hvem leiligheten tilhørte. Men både siktede og avdøde bor i nærområdet på Oppsal.

Mannens forsvarer, Unni Fries kan ikke si noe om hvordan klienten stiller seg til siktelsen etter nattens innledende avhør.

– Forklaringen hans tilsier ikke at han erkjenner forsettlig drap, som han er siktet for. Men han forklarer seg grundig og detaljert, og samarbeider med politiet. Han er veldig fortvilet, sier hun.