Værmelding for hele landet: Nye sommerdager neste uke flere steder

Både i nord og sør blir det sol og varme neste uke. Noen steder kan få opp mot 20 grader. Unntaket er Vestlandet, som avslutter august i våt og kald stil.

Det er meldt nye sommerdager. Her fra Sørenga sjøbad i Oslo tidligere i sommer.

– Det været vi har nå, er typisk for slutten av august. Vi begynner å nærme oss høsten, men samtidig har vi dager da temperaturen blir 20 grader. Jeg vil kalle det normalt for tiden, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss i Meteorologisk institutt.

Det gjelder å nyte været for dem som får sol og varme, for vi kan også begynne å oppleve frostnetter, og i fjellet kan sesongens første snøfall komme.

– Det er også høyst normalt, sier meteorologen.

Les også

Disse grafene viser hvor ekstrem Oslo-sommeren har vært

Snø på toppene

Særlig i Nord-Norge er det muligheter for snø på fjelltoppene allerede i helgen. Det gjelder fjelltoppene, og ikke fjellovergangene, understreker Gislefoss. Så kommer solen tilbake, og store deler av Nord-Norge får sol fra tirsdag og temperaturer opp mot 15 grader.

Typisk vær for slutten av august, sier meteorologen. De heldige kan finne tyttebær om de ikke tørket bort tidligere i sommer.

Vestlandet får dessverre ikke smake på sensommeren. Her blir det grått og vått ut måneden – og perioder med kuling.

Dette gjelder delvis også for Møre og Romsdal, mens Trøndelag får et lite gjensyn med sommeren mandag, tirsdag og onsdag.

– De fineste dagene kan tempen kanskje komme opp mot 20 grader. Kanskje. Det ser ut som om Trøndelag blir hakket varmere enn Møre og Romsdal, sier Kristian Gislefoss.

Varmt i sør

På Sørlandet og Østlandet blir det også sol og fint, først lørdag og så igjen i begynnelsen av neste uke.

– Det bli sommertemperaturer enkelte dager, med 20 grader. Når vi nærmer oss slutten av måneden, er det ny lavtrykksaktivitet på gang. Det blir derfor litt mer usikkert fra onsdag neste uke, sier han og legger til at klarvær også kan medføre nattefrost noen steder.

– Fjellet ligger godt an, men bor du på lavlandet på Sør- og Østlandet, ville jeg ikke vært superbekymret for blomstene mine ennå.