Norge

Nytt blodfunn tilhører den savnede Janne Jemtland

BRUMUNDDAL (Aftenposten): Også de nye blodsporene som ble funnet lørdag tilhører den savnede tobarnsmoren, bekrefter politiet søndag.

Letingen etter Janne Jemtland fortsetter for fullt søndag, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden i Innlandet politidistrikt.
 • Jørgen Lohne
 • Anette Aasheim
  Journalist
 • Øyvind Nordli
  Journalist

Politiet har fått resultatet fra analysen fra Oslo universitetssykehus som viser at blodet som ble funnet ved det andre funnstedet ved Lillehaugvegen i Brumunddal tilhørte Janne Jemtland (36), melder politiet søndag ettermiddag. Jemtland er fortsatt savnet.

– Når det nå er bekreftet at det er hennes blod som er funnet, så fortsetter letingen med sivilforsvaret og undersøkende patruljer i nærområdet, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden i Innlandet politidistrikt.

Den 36 år gamle småbarnsmoren Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember. Hun ble meldt savnet av sin ektemann nyttårsaften.

Flere enn 20 kvinner og menn fra Sivilforsvaret jobbet søndag på spreng for å søke i området der det siste blodsporet ble funnet. Søkeområdet er nå utvidet til et skogholt i nærheten.

– Det føles godt å få delta i letingen, sier Anders Tagen.

Sammen med kameraten Øystein Bakke er Tangen på vei ned til operasjonssenteret i leteområdet for å ta en hvil etter å ha gått i dyp snø for å søke etter spor fra den savnede tobarnsmoren.

Kripos bistår Innlandet politidistrikt med fire tjenestemenn både teknisk og taktisk.

Mulig kriminalsak fra første funn

Stedene der politiet har funnet blodspor er ved bilveier, og ligger geografisk sett relativt nært hverandre. Politiet driver undersøkelser nær funnsted, men også på sentrale steder av Brumunddal.

– Styrker dette andre funnet av blodspor politiets antagelse om at det dreier seg om en kriminell handling?

– Det er fortsatt en savnetsak, men vårt arbeid tar nå utgangspunkt i at det har tilstøtt henne noe. Vi har helt siden funn nummer 1 behandlet dette som en mulig kriminalsak.

Lørdag ble det gjort et nytt blodfunn nær Lillehaugvegen og Ånerudvegen i Brumunddal. Sperringen er 50 meter fra det siste funnstedet.

André Lillehovde van der Eynden opplyser om at begge blodsporfunnene ble gjort etter tips fra publikum.

– Vi har fått ca. 60 tips i saken som har gitt oss god hjelp.

Dør-til-dør aksjon

Samtidig med Sivilforsvarets søk i skogen har polititjenestemenn søndag gjennomført en dør-til-dør aksjon i området for å få kontakt med eventuelle vitner. Det er sperret av et område noen hundre meter av Lillehaugveien, der de siste blodsporene ble funnet.

Dette er saken: Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre etter en romjulsfest 29. desember. Blodspor er funnet noen kilometer fra Brumunddal sentrum der spor fra mobilen hennes sist ble registrert:

Den 36 år gamle småbarnsmoren Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brelliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember.

Politiet føler seg nå relativt sikre på kvinnens bevegelser frem til hun forlot boligen sin klokken 2. Men derfra og frem til et signal fra mobilen hennes ble registrert 5.50 samme morgen, har politiet ingen spor etter henne utover blodfunnene.

De har fortsatt ingen mistenkte i saken, men vurderer det som relativt sannsynlig at noe har tilstøtt Jemtland.

– Håper hun lever

Jemtlands familie er svært preget av situasjonen, forteller Jemtlands bror Terje Opheim til TV 2.

Han beskriver søsteren som en sosial, omgjengelig og positiv dame, og legger til at familien fortsatt har håp om å finne henne igjen i live. Blodfunnene er imidlertid en bekymring.

Janne Jemtland er gift og har to små barn. Ifølge André Lillehovde van der Eynden blir disse godt ivaretatt, og kommunen er i kriseberedskap.

Var på fest

Huset til Janne Jemtland og familien ligger cirka én mil utenfor Brumunddal sentrum. Fredag kveld var hun og ektemannen på fest i nabolaget. De kom sammen hjem fra denne festen med taxi i 02-tiden. Det er uklart når Jemtland forsvant fra huset.

Torsdag denne uken ble blodspor funnet i veikanten av en turgåer, drøye to kilometer fra sentrum. Et større område ble sperret av.

Sivilforsvaret lette søndag etter spor fra den savnede tobarnsmoren.

Prøver ble sendt til analyse på Oslo universitetssykehus. Fredag ettermiddag kunne politiet bekrefte at blodsporene tilhører 36-åringen.

Lørdag ble det gjort ytterligere funn av blodspor, noen hundre meter fra det første åstedet. Disse blodsporene tilhører også den savnede tobarnsmoren.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5