Nytt blodfunn tilhører den savnede Janne Jemtland

Blodsporene som ble funnet lørdag tilhører den savnede tobarnsmoren, bekrefter politiet søndag.

Sivilforsvaret lette søndag etter spor fra den savnede tobarnsmoren.

Politiet har fått resultatet fra analysen fra Oslo universitetssykehus som viser at blodet som ble funnet ved det andre funnstedet ved Lillehaugvegen i Brumunddal tilhørte Janne Jemtland, melder politiet søndag ettermiddag. Jemtland er fortsatt savnet.

– Da har vi ikke lett forgjeves, sier innsatsleder Frode Hjulstad til Aftenposten.

Han henviser til etterfoskningsledelsen for videre kommentarer.

25 menn og kvinner fra Sivilforsvaret jobbet søndag på spreng for å søke i området der det siste blodsporet ble funnet. Søkeområdet er nå utvidet til et skogholt i nærheten.

– Det føles godt å få delta i letingen, sier Anders Tagen.

Sammen med kameraten Øystein Bakke er Tangen på vei ned til operasjonssenteret i leteområdet for å ta en hvil etter å ha gått i dyp snø for å søke etter spor av av den savnede tobarnsmoren.

Janne Jemtland forsvant natt til 29. desember. Mannskaper fra politiet og Sivilforsvaret har lett både dag og natt i helgen.

Kriminalsak

Stedene der politiet har funnet blodspor er ved bilveier, og ligger geografisk sett relativt nært hverandre.

En av teoriene er at Jemtland er blitt påkjørt. Til det sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden i Innlandet politidistrikt til Aftenposten:

– Det er en naturlig teori, men det er også en av flere teorier.

Samtidig med Sivilforsvarets søk i skogen har polititjenestemenn søndag gjennomført en dør-til-dør aksjon i området for å få kontakt med eventuelle vitner. Det er sperret av et område noen hundre meter av Lillehaugveien, der de siste blodsporene ble funnet.

At blodsporet som ble funnet først tilhørte den savnede kvinnen, gjorde at politiet etterforsket saken som en mulig kriminalsak. De har fått bistand fra Kripos i etterforskningen.

Dette er saken: Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre etter en romjulsfest 29. desember. Blodspor er funnet noen kilometer fra Brumunddal sentrum der spor fra mobilen hennes sist ble registrert:

Ingen mistenkte

Den 36 år gamle småbarnsmoren Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brelliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember.

Politiet føler seg nå relativt sikre på kvinnens bevegelser fram til hun forlot boligen sin klokken 2. Men derfra og fram til et signal fra mobilen hennes ble registrert 5.50 samme morgen, har politiet ingen spor etter henne utover blodfunnene.

De har fortsatt ingen mistenkte i saken, men vurderer det som relativt sannsynlig at noe har tilstøtt Jemtland.

– Håper hun lever

Jemtlands familie er svært preget av situasjonen, forteller Jemtlands bror Terje Opheim til TV 2.

Han beskriver søsteren som en sosial, omgjengelig og positiv dame, og legger til at familien fortsatt har håp om å finne henne igjen i live. Blodfunnene er imidlertid en bekymring.

Janne Jemtland er gift og har to små barn. Ifølge André Lillehovde van der Eynden blir disse godt ivaretatt, og kommunen er i kriseberedskap.

Var på fest

Huset til Janne Jemtland og familien ligger cirka én mil utenfor Brumunddal sentrum. Fredag kveld var hun og ektemannen på fest i nabolaget. De kom sammen hjem fra denne festen med taxi i 02-tiden. Det er uklart når Jemtland forsvant fra huset.

Torsdag denne uken ble blodspor funnet i veikanten av en turgåer, drøye to kilometer fra sentrum. Et større område ble sperret av.

Prøver ble sendt til analyse på Oslo universitetssykehus. Fredag ettermiddag kunne politiet bekrefte at blodsporene tilhører 36-åringen.

Lørdag ble det gjort ytterligere funn av blodspor, noen hundre meter fra det første åstedet. Disse blodsporene tilhører også den savnede tobarnsmoren.

Torsdag ble det gjort funn av blodspor i Fagerlundvegen. Disse tilhørte Janne Jemtland.