Glem grilling, slik lager du skikkelig barbecue

AFTENSMATEN (Stabekk, Texas): Dette skulle handle om grilling. Texaner Angela Taliaferro lærte oss at barbecue er noe helt annet.

Barbecue er for mange en saus, men det er først og fremst en måte å tilberede mat på. Og det er ikke det samme som grilling, forklarer Angelina Taliaferro.

– Her er det barbecue. Ingen grilling.

Sommeren er forlengst kommet til hovedstaden, og folk er allerede godt i gang med å grilles og grille.

Derfor fulgte vi lukten av deilig kull og røyk vestover fra Akersgata til Stabekk stasjon, hvor texaner Angela Taliaferro driver Texas Barbecue Cafe.

Her serveres litt kylling og svin, men mest oksekjøtt – riktignok utelukkende fra den fremre halvparten av dyret.

Vi spiser en helt nydelig «pulled pork in a bun» med frisk og syrlig coleslaw, deilig potetsalat og en sprø, liten sylteagurk.

Glem sausete marinader

Taliaferro (Texas-uttalen er neppe som du tror) forklarer blant annet forskjellen på grilling og barbecue, hva du skal handle i kjøttdisken, hva du skal unngå og hvilke tabber vi nordmenn gjør når vi har fyret opp grillen.

Du får også vite hvordan du kan lage ekte barbecue-mat uten å ha en røykovn eller røykskap, og helt fritt for sausete marinering. Texaneren forteller også hva man drikker til maten.

Denne episoden kan du høre blant annet i iTunes, Spotify, Acast, Soundcloud og her:

Velkommen til en podkast sending proppfull med gode tips til hvordan du skal bruke grillen i sommer!