Norge

Politiet frigir navn på savnet besetningsmedlem i Barentshavet

Politiet opplyser at det savnede besetningsmedlemmet på KV Nordkapp i Barentshavet er 19 år gamle Sindre Saltveit fra Vormedal i Karmøy.

Politiet bekrefter at det er 19 år gamle Sindre Saltveit som antas å ha falt over bord fra kystvaktskipet Nordkapp. Foto: Theis Roksvåg Pedersen / Forsvarets mediearkiv / NTB scanpix
  • NTB

Søndag morgen opplyste Hovedredningssentralen for Nord-Norge (HRS) at redningsaksjonen nå klassifiseres som søk etter antatt omkommet.

– Dette er en tragisk dag for oss alle, hvor vi må anta at en av våre har gått tapt. Vi skal gjøre vårt ytterste med å finne mannen vår og komme til bunns i hvordan noe slikt kan skje. Mine tanker går nå til de nærmeste pårørende, sa Kystvaktens sjef, flaggkommandør Ottar Haugen, i en pressemelding søndag.

Om bord i KV Nordkapp har det gjennom helgen vært både samtalegrupper og møter, sier Haugen til VG.

– Aller viktigst for mannskapet har vært at de har fått være med å lete.

Deler av besetningen er, i likhet med savnede, i førstegangstjeneste. Flere av dem er derfor svært unge.

– Det er et alderspenn om bord fra 60 år, helt ned til noen som kanskje ikke har fylt 20 år, sier Haugen.

Mandag vil det bli arrangert minnestund for den savnede mannen på alle Kystvaktens fartøyer, samt på Kystvaktens hovedkontor på Sortland.

Saltveit ble meldt savnet lørdag morgen etter trolig å ha falt over bord. Kort tid senere ble det startet søk. Forsvaret bekreftet søndag at de velger å fortsette søket med KV Nordkapp og KV Barentshav. Søket ledes av Nordland politidistrikt.

Les også

  1. Hovedredningssentralen: Ikke håp om å finne savnet besetningsmedlem i Barentshavet i live