Norge

Twittersuksess på 20 timer

Landslagskapteinen gir 10 000 kroner til "Hockey mot kreft".

Ole-Kristian Tollefsen var kaptein på det norske laget som kom til kvartfinalen i VM i vår. Nå har han gjort en meget vellykket debut på Twitter. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

  • Espen Hansen

Ole-Kristian Tollefsen hadde egentlig ingen planer om å utmerke seg på Twitter. Men Modo-spilleren lot seg overtale av en god sak.

— Jeg har vært litt lunken til sosiale medier. Har ment at vennene mine prater jeg med på telefon, og det får holde. Men jeg har skiftet mening, sier Tollefsen til Aftenposten.

Det hele startet egentlig mens han spilte for Columbus Blue Jackets i NHL. Hjemme i Norge ble han stort sett profilert som en slåsskjempe som satt mer utvist enn han spilte. Han fylte en rolle som ethvert lag har, men som hverken var særlig kjent og i hvert fall ikke akseptert i norsk idrett.

Veldedighet

Det som imidlertid ikke ble nevnt var nordmannens innsats for vanskeligstilte barn i Columbus. Han hadde en egen liten seksjon på hjemmekampene der han kjøpte opp billetter som han ga til barna og deres foreldre.

Etterpå fikk de møte Tollefsen, fikk spesialsydde T-skjorter og ble med i ”Tolle’s Troops”.

— Både kona mi og jeg engasjerte oss i dette i USA, og vil ville gjerne bidra med noe etter at vi kom tilbake til Europa igjen. I sommer tok jeg kontakt med de som står bak ”Hockey mot kreft” og spurte om det var noe jeg kunne bidra med. Utfra dette kom ideen om en Twitter-konto, forteller mannen som var landslagskaptein på det norske laget som slo Sverige og kom helt til kvartfinalen i siste hockey-VM.

Tollefsen startet sin egen konto, okt55 , og avtalen var at han skulle betale 10000 kroner av egne penger dersom han passerte 1000 followers innen jul. Det tok 20 timer.

Avsløringer

— Så nå vil det komme jevne drypp om ishockey generelt og noe innenfra garderoben også, avslører backen.

Bildet av den hardtslående spilleren er i ferd med å endre seg kraftig. Som kaptein er det naturlig å stå opp for laget og lagkameratene fremdeles, men da på en helt annen måte enn tidligere. Nylig kom han på en andreplass da en av Aftonbladets bloggere skulle kåre Elitseriens kjekkeste spillere.

— He-he. Det var jo en morosak. Men de som kjenner meg vet jo hvordan jeg virkelig er, og det er jo også fint at andre ikke går rundt og tror at jeg er gæren, forklarer Ole-Kristian Tollefsen.