Norge

Fakta om kommende filmer om Utøya-terroren

Tre filmer og en TV-serie om terrorangrepet på Utøya 22. juli 2011 er ventet i løpet av 2018 og 2019:

«Utøya 22. juli», dramafilm av Erik Poppe. Norsk premiere 9. mars 2018. Manus er skrevet av Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig. Alle historiene er fiktive, men basert på de overlevendes historier. Filmen følger hovedpersonen Kaja (18) som leter etter lillesøsteren sin under angrepet. Filmen er tatt ut til hovedprogrammet på den internasjonale filmfestivalen i Berlin.

«Norway», dramafilm av den britiske regissøren Paul Greengrass. Ventet premiere våren 2018. Netflix har sikret seg rettighetene. Filmen er basert på forfatteren Åsne Seierstads bok «En av oss». Filmen følger tre sammenvevde historier – om overlevende som forsøker å gjenoppbygge sine liv, om Norges politiske ledelse som forsøker å styre landet gjennom krisen, og om terroristens advokater. Anders Danielsen Lie spiller rollen som Anders Behring Breivik.

«Reconstructing Utøya», dokumentarfilm av den svenske regissøren Carl Javér. Forventet premiere høsten 2018. Forteller historier om fem unge som overlevde massakren på Utøya. Gjennom rekonstruksjon i studio og ved hjelp av en gruppe unge deltakere vil de overlevende vise hvordan de klarte å overleve.

«22. juli», dramaserie regissert av Sara Johansen og Pål Sletaune. Ventet premiere på NRK høsten 2019. Serien på seks episoder vil handle om mennesker som gjennom sitt arbeid ble berørt av terroren.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  AUF-leder reagerer på «actionpreg» i 22. juli-trailer

 2. KULTUR

  Se traileren til den nye 22. juli-filmen

 3. KULTUR

  Poppe om «Utøya 22. juli»: – Det vil være vondt å se det, men hvis det ikke er det, så er det ikke ekte

 4. KULTUR

  Utøya-film solgt til en rekke land

 5. KULTUR

  Filmen «Utøya 22. juli» til hovedkonkurransen i Berlin

 6. KULTUR

  Anmeldelse av «22 July»: Overhodet ikke en underholdende actionfilm