Norge

FBI er involvert i etterforskningen i forsvinningssaken

Politiet bekrefter overfor NRK at også FBI bistår i etterforskningen av forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen, som har vært savnet siden 31.oktober i fjor.

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden hun forsvant fra sitt hjem 31.oktober i fjor. Nå er også FBI involvert i etterforskningen. Foto: POLITIET / NTB scanpix

 • Hedda Ovidia Stølen

– Det stemmer at FBI har vært involvert i etterforskningen av saken. Det er naturlig i en slik sak, men vi kan ikke gå konkret inn på hva dette består i, opplyser avsnittsleder Christian Berge ved Øst politidistrikt til NRK onsdag formiddag.

FBI er en føderal etat for etterforskning av kriminalitet underlagt det amerikanske justisdepartementet, men har også flere kontorer i verden utenfor USA.

En bortføringssak

Anne-Elisabeth Hagen (68) har vært savnet siden hun forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar 31.oktober i fjor. Siste sikre livstegn er en telefonsamtale med et familiemedlem kl 9.14 samme dagen. Saken etterforskes som en bortføringssak.

Politiet tror hun er blitt bortført fra eneboligen på Fjellhamar i Lørenskog kommune en eller annen gang mellom da og klokken 13.30, og det ble etterlatt et brev med trusler og krav om løsepenger fra de antatte kidnapperne.

Nærmere 1000 tips

Etter forsvinningen har politiet etterforsket saken i skjul i 10 uker før de gikk ut offentlig. Tidligere denne uken gikk etterlysningen ut internasjonalt.

Også Øst politidisktrikt, Kripos, Økokrim, Nasjonal beredskapsenhet, Europol og Interpol er involvert i etterforskningen, og politiet har allerede mottatt nærmere 1.000 tips, forteller politioverbetjent Christian Berge til Aftenposten på onsdag.

 1. Les også

  Nabo varslet politiet om mistenkelig bil i forsvinningssaken

 2. Les også

  Naboer: - Politiet påla oss taushetplikt om forsvinningen. Vi fikk ikke en gang diskutere den med ektefellen.

Les mer om

 1. Forsvinningssaken på Lørenskog
 2. Anne-Elisabeth Hagen
 3. FBI
 4. Etterforskning
 5. Krim

Forsvinningssaken på Lørenskog

 1. NORGE

  VG: Telefonanrop var likevel ikke slettet

 2. NORGE

  Politiet om Lørenskog-saken: Alt tyder på flere involverte

 3. NORGE

  Tom Hagen fortsatt ikke avhørt etter at han ble drapssiktet

 4. NORGE

  Lørenskogsaken: Politiet har identifisert «hettemannen»

 5. NORGE

  Politiet slipper opptakene av etterlyst kjøretøy

 6. NORGE

  Nå har det gått to år siden hun forsvant.