Norge

Ber Hagen si unnskyld til familien

Frp-politikeren får refs fra politiadvokaten i drapssaken i Ålesund.

Politidvokat Yngve Skovly utenfor politihuset torsdag i forbindelse med drapet på Anja Weløy Aarseth og gjerningsmannen som ble arrestert onsdag i Ålesund.
  • Bt.no
  • Liv Solli Okkenhaug

Det har stormet rundt Carl I. Hagen (Frp) etter at han skrev på sin Facebook-side at den rødgrønne regjeringen har drapet på Anja Weløy Aarseth på samvittigheten, skriver BT.

— Uverdig

I forbindelse med fengslingsmøtet i Ålesund i formiddag, kommenterte politiadvokat Yngve Skovly Hagens melding slik,ifølge Dagbladet:

— Vi har fått med oss disse uttalelsene. Det er uverdig å gjøre forsøk på å slå politisk mynt på denne saken.Rette vedkommende bør være så stor at han gir en unnskyldning fra familien, sier Skovly.

Carl I. Hagen selv sier til NRK at han ikke vil følge oppfordringen fra Skovly om å be om unnskyldning.

- Dette er en politimann, som snakker på vegne av seg selv, og hvilken partipolitisk tilknytning han har og hva han stemmer kommer da inn i bildet. Han får selvsagt ingen unnskyldning for at jeg som politiker kommer med uttalelser, sier Carl I. Hagen til NRK.

- I affekt

Slik lød Facbook-meldingen, som Hagen slettet kort tid etter at den ble publisert onsdag kveld:

«Hører på NRK TV at den siktede i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar i år. Hvorfor i all verden satt han ikke inne. Hadde vi hatt en skikkelig regjering med nok fengselsplasser og skikkelige dommer ville han sittet inne og Anja ville vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes!»

Les også

«Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet»

— Jeg la ut Facebook-meldingen i affekt og raseri. Det er en uheldig spissformulering og derfor trakk jeg den tilbake etter anmodning fra partifeller, sa Hagen til Aftenposten torsdag. Meldingen har skapt sterke reaksjoner blant politikere i innspurten på valgkampen. Partileder Siv Jensen var fornøyd med at hennes forgjenger slettet meldingen.

— Det er en vanskelig sak, med følelser og engasjement. Jeg er glad for at han trakk den meldingen, som var skrevet i affekt. Men vi kan ikke slutte å diskutere justispolitikk på grunn av en slik tragisk hendelse, sa hun torsdag.

NB!I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at Hagen ba familien Aarseth om unnskyldning, slik Dagbladet opprinnelig skrev. Dette viste seg å være feil. Hagen har etter at artikkelen ble publisert understreket at han ikke ber om unnskyldning. Hans beklagelse baserte seg på en forutsetning om at det var Anja Weløy Aarseths familie som hadde reagert på uttalelsene hans. Familien har ifølge bistandsadvokat Einar Råen ikke ønsket å kommentere Hagens Facebook-melding.

Les også

  1. Dette gikk galt før drapet

  2. - Han ville blitt avhørt uansett

  3. Tilståelsen kom raskt