Norge

Kvinne varetektsfengslet etter dødsvold i Larvik

En kvinne i 30-årene blir varetektsfengslet i fire uker etter at en 52 år gammel kvinne døde av hodeskader i Larvik.

Politiplombering på døra til et hus i Nanset i Larvik fredag. En kvinne i 30-årene er siktet for grov kroppsskade etter at en 52 år gammel kvinne for noen uker siden skal ha blitt vippet ned fra en veranda i 2. etasje og påført hodeskader som siden førte til at hun døde. Foto: Aleksander Vestrum / NTB scanpix
  • og NTB

To av ukene er i full isolasjon, står det i kjennelsen fra fengslingsmøtet i Tønsberg tingrett fredag, skriver VG.

Kvinnen i 30-årene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. 52-åringen døde for noen uker siden, men før det var hun hos politiet i Larvik for å anmelde en voldshendelse.

– Hun var her for å anmelde at hun hadde blitt vippet ned fra verandaen i 2. etasje av ei annen dame, sier kriminalsjef Knut Vidar Vittersø ved Larvik politistasjon til Østlands-Posten.

Kvinnen meldte selv forholdet til politiet 21. november. Da hun møtte på politistasjonen, skal hun ha hatt blåmerker på kroppen og vondt i hoftene.

2. desember døde 52-åringen. Hun hadde da vært innlagt på sykehus i noen dager. Kvinnen ble obdusert etter at hun døde, og obduksjonen viste at hun døde av skader.

– Hun døde av hodeskader som samsvarer med et fall fra 2. etasje, sier Vittersø.

Politiet har etterforsket saken de siste to ukene og pågrep den siktede kvinnen onsdag.

– Hun stiller seg helt uforstående til anklagene mot seg og synes dette er veldig vanskelig, sier kvinnens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle.

Vittersø sier til Østlands-Posten at politiet baserer siktelsen på avdødes forklaring.