Kohn vurderer politianmeldelse etter rappers uttalelse om jøder på familiearrangement

Flere reagerte sterkt på det rapperen Kaveh Kholardi (23) sa fra scenen under et familiearrangement i Oslo.

Rapperen Kaveh vil gjerne beklage personlig dersom noen ble støtt av han ropte «Føkk jøder» fra scenen under et familiearrangement i Oslo.

Etter først å ha hilst muslimer «eid mubarak» fulgte rapperen opp med å spørre om det var noen kristne og deretter om det var noen jøder til stede. Etter en kort pause skal han ha fulgt opp med «Føkk jøder … Neida, bare kødda».

Kommunikasjonsrådgiver Christine Thune i Oslo-bydelen St. Hanshaugen sier til Dagbladet at det er ekstra vondt og beklagelig når slikt skjer på et arrangement som har som målsetting å fremme inkludering, mangfold og fellesskap

Det var under et arrangement i Stensparken fredag kveld at artisten opptrådte.

Leder i bydelsutvalget for St. Hanshaugen, Anne Christine Kroepelien (H), sier at opptredenen skjedde på en festival som var arrangert av ungdommer i bydelen, og hadde som mål å skape møteplasser og samhold.

– Det er trist når en uttalelse ødelegger for alt det fine som skjedde den kvelden. Alle er bare kjempeleie seg. Derfor har vi bedt ham si unnskyld. Men vi har ikke fått noen uttalelse fra Kaveh, kun det som han har lagt ut på Facebook, sier Kroepelien til Aftenposten.

Aftenposten har i kveld ikke lykkes å komme i kontakt med Kaveh Kholardi, men har snakket med hans kontaktperson, som sier de vil snakke med bydelen.

Mandag kveld skrev Kaveh Kholardi en beklagelse i en tråd på Facebook.

– Tatt ut av kontekst

Kaveh skriver i et Facebook- innlegg at han verken er rasist eller jødehater. Han hevder at sitatet er tatt ut av kontekst, men skriver også at det siste han ønsker er å dyrke motsetninger.

«Etter å ha fått respons fra både muslimer og kristne på mitt spørsmål om noen av dem var til stede, var det ingen respons på samme spørsmål om jøder. I dette vakuumet fulgte jeg så opp med en uttalelse som nå er blitt tatt ut av kontekst. Dette var ment som ironi og jeg fulgte deretter opp med «Neida, her er vi alle gudsbarn uansett. Shamener».

«Dersom det var noen av de yngre barna som virkelig ble støtt eller følte noen form for ubehag, så vil jeg veldig gjerne møte dem personlig på tomannshånd og beklage», skriver han videre.

Innlegget på Facebook er ikke lenger tilgjengelig.

Vurderer å anmelde

En av de som reagerer sterkt på det som ble sagt på scenen, er Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske Trossamfund. Han vurderer å anmelde forholdet.

– Det holder ikke å beklage personlig til enkeltpersoner «som har reagert.» Enten så forstår han at det han gjorde var dumt, og beklager det offentlig eller så kan han fortsette å forsøke å bortforklare med både kontekst, at han ikke hater jøder eller hvor mange jødiske venner han har. Barna blir ikke støtt. De tar etter sine forbilder. Anmeldelsen blir innlevert mandag med mindre Kaveh beklager uttalelsen offentlig, » skriver Kohn på sin Facebook-side.