Norge

E. coli funnet i drikkevannet i Vestby

riks000491221-qvNlkFAlje.jpg

Det er påvist E. coli-bakterier i drikkevannet i flere områder i Vestby kommune i Follo. Folk oppfordres til å koke vannet.

  • Ntb

Det er politiet i Follo som melder dette på Twitter. Ifølge driftssjef Bård Arnesen i Vestby kommune ble funnet gjort i forbindelse med prøvetaking.

– Vi har dessverre fått påvist E. coli i drikkevannet og har gjort tiltak i henhold til varslingsplanen. Dette er forebyggende tiltak mot den målingen vi har fått, sier Arnesen til Moss Avis.

Prøvene er sendt videre, og kommunen regner med å ha flere svar klare innen klokken 15 onsdag. Inntil videre bes befolkningen om å koke drikkevannet. Ifølge driftssjefen er det påvist liten grad av bakterier, og han kjenner ikke til at noen skal ha blitt syke. Det er uklart hvordan bakteriene har kommet i vannet.

E. coli er en tarmbakterie som vanligvis er ufarlig, men ifølge Mattilsynet finnes det noen varianter som gjør at de kan forårsake sykdom. Sykdomsforløpet er avhengig av typen E. coli og kan spenne fra en mild mage-tarm infeksjon til mer alvorlig sykdom med nyrekomplikasjoner.

E. coli er påvist i områdene i Vestby nord: Pepperstad, Krusebyen, Høgda, Randem, Vestby sentrum, Verpet, Deli næringspark, Sole, Grøstad og Svingen.