Norge

Norwegian: 6000 forsinkelser og 170 kanselleringer i juli

Mangel på egne fly og piloter fører til en rekke kanselleringer og forsinkelser for Norwegian. I juli hadde de 6000 forsinkelser og 170 kanselleringer. 

Norwegian og det irske datterselskapet hadde til sammen 6000 forsinkelser i juli. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB

– Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med verken regulariteten eller punktligheten vi har hatt i juli. Nå må vi sette oss ned og se på hvor det har gått galt i sommer. Det har vært for mange lange forsinkelser og kanselleringer, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Dagens Næringsliv.

De 6000 forsinkelsene er fordelt mellom Norwegian og datterselskapet. Ifølge FlightStats hadde Norwegian Air Shuttle totalt 9986 flyginger i juli. 27,7 prosent av disse var forsinket med i gjennomsnitt 45,7 minutter.

Det irske datterselskapet Norwegian Air International, hadde totalt 8742 flyginger. 35,4 prosent av disse var forsinket med i gjennomsnitt 49,7 minutter, og ble Europas tredje mest forsinkede flyselskap i juli.

Dermed hadde Norwegian omtrent like mange og like lange forsinkelser som i 2016, da de også manglet piloter, skriver Dagens Næringsliv. Også SAS har blitt forsinket i sommer. 22,4 prosent av samtlige 22.603 registrerte flyginger var forsinket med i gjennomsnitt 38,1 minutter. Finske Finnair var det mest punktlige flyselskapet i Europa.

  • Norwegian-aksjer stuper. Kjos har tapt 1,5 milliarder på et drøyt år.
  • Norwegian-passasjerer strandet i California. Skaffet ikke hotellrom til alle passasjerene.

Les mer om

  1. Norwegian
  2. Flyselskaper
  3. Næringsliv