Norge

Politiansatt slår alarm om narkoetterforskning

Vest politidistrikt har fått en ny varslersak. Varselet inneholder blant annet kritikk av bergenspolitiets praksis i forbindelse med narkotikabekjempelse.

VARSLER: En ansatt i bergenspolitiet har sendt et dokument der han kritiserer politiets narkoetterforskning. Vedkommende har fått status som varsler. Foto: Odd Mehus (BT, arkiv)

  • Per Lindberg
  • Christian Nicolaisen

– Det er en ansatt som har laget et dokument som vi behandler som en varslingssak, sier Kaare Songstad, politimester i Vest politidistrikt, skriver Bergens Tidende.

1. juni i år var varselet behandlet på et AMU-møte på politihuset i Bergen 1. juni. I referatet, som er sendt til Arbeidstilsynet, står det blant annet at politimesteren «opplyste at saken er godt dokumentert og omhandler hvordan sentrale og lokale føringer/prioriteringer kan kommuniseres, oppleves og praktiseres og forstås ulikt nedover i organisasjonen. Flere av medlemmene i AMU er kritisk til hvilken start denne saken fikk og understreket viktigheten av at saken blir håndtert som en varslersak i tråd med de nye retningslinjene».

Les hele saken med abonnement