Norge

Ringnes betaler for skulpturpark under vann

Christian Ringnes tar regningen på fem millioner kroner for en ny skulpturpark fem meter under vannoverflaten i Sandvika i Bærum.

I 2013 åpnet skulpturparken på Ekeberg, som er finansiert av Christian Ringnes' private stiftelse. Nå tar han også regningen for en undervannspark i Bærum. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB

– Prosjektet er veldig morsomt, og midt i blinken for meg. Det blir en sjø-filial til Ekebergparken, sier Ringnes, som selv har drevet med dykking siden han var 16 år, til Dagens Næringsliv.

Det er den britiske kunstneren Jason Taylor som står bak de ti skulpturene som skal stå under vann ved Sjøholmen. I tillegg vil én skulptur bli stående på land.

Ringnes og Taylor skrev under kontrakten i vår, og nordmannen har nå en invitasjon til å besøke Taylors undervannspark på Lanzarote når han vil. Den rommer 300 skulpturer og skal være verdt rundt 60 millioner euro.

Initiativtakerne bak prosjektet i Sandvika er kunstneren Bjørg Thorhallsdottir og kunsthistoriker Mette Dybwad Torstensen.

Bærum kommune har restaurert området rundt Sjøholmen for 50 millioner kroner.

  • Ny skulptur i Ekebergparken: – Jeg tror det vil bli et landemerke i Oslo.
  • Oslo kommune: Christian Ringnes sperrer strandsone på Bygdøy ulovlig.

Les mer om

  1. Kunst
  2. Christian Ringnes