Norge

- Prinsesse Diana ikke noe drapsoffer

Det var en ren ulykke som kostet prinsesse Diana livet i 1997. Alt snakk om at hun ble offer for et drap er fritt oppspinn, sier en øyenvitne til den britiske prinsessens død.

Nå 29 år gamle Mohammad Mejadi lå med sin bil rett foran Dianas limousin i veitunnelen i Paris der prinsessen, hennes elsker Dodi al-Fayed og sjåføren Henri Paul omkom 31. august 1997. Han sa torsdag at Mercedes-limousinen var ute av kontroll.

— Jeg er helt overbevist, har det fullstendig klart for meg og føler meg sikker på at denne tragedien var en ulykke. Hvis det var en sammensvergelse, må de sammensvorne ha vært usynlige menn, sa Mejadi til London-avisen Daily Mail.

Bremseskriket

— Jeg hørte en grusom lyd, som av en eksploderende bombe, og lyden ble forsterket og kastet fram og tilbake mellom veggene i tunnelen. Selv i dag, seks år senere, kan jeg fortsatt høre skriket av bremsene, fortsatte 29-åringen.

Han tilføyde at han ga gass og kom seg ut av tunnelen før Dianas limousin traff en søyle inne i veitunnelen. Og han understreket at det verken var andre biler eller motorsykler med paparazzi-fotografer å se da ulykken skjedde.

En av de mest utbredte påstandene etter Dianas død var at hun og Dodi ble «jaget i døden» av sensasjonslystne fotografer. Dodis far, den styrtrike forretningsmannen Mohamed al-Fayed, hevder på sin side at paret ble ofre for en sammensvergelse.

Pekefinger

Egyptiskfødte Mohamed al-Fayed, som eier det fasjonable London-varehuset Harrods men som i årevis er blitt nektet britisk statsborgerskap og pass, mener det var «makthavere» i London som sammensverget seg mot de to. Andre har rettet pekefingeren mot kongehuset.

Tidligere denne måneden offentliggjorde London-avisen Daily Mirror et brev der Diana skrev til sin Butler Paul Burrell at hun trodde hennes fraskilte ektemann, tronarvingen prins Charles, ville forsøke å ta livet av henne. Dette skulle skje i en fingert bilulykke.

Samtidig viste en meningsmåling at en av tre briter trodde Diana ble offer for en eller annen mystisk sammensvergelse. Nå bekrefter altså øyenvitnet Mohammed Mejadi det som hele tiden har vært den triste, men lite sensasjonelle hovedteorien: At hun døde i en bilulykke.

(NTB-Reuters-AFP)

 1. Les også

  En av tre briter tror Diana ble drept

 2. Les også

  Britisk politi tviler på blodprøve

 3. Les også

  Konspirasjonsteoriene som ikke vil dø

 4. Les også

  Sjokk og vantro i kongefamilien

 5. Les også

  Politiet skal granske Dianas død

 6. Les også

  Diana-høring innledet i London

Les mer om

 1. Kongelige

Relevante artikler

 1. VERDEN

  20 år siden prinsesse Diana døde

 2. FOTBALL

  Frykter å dø som Diana

 3. VERDEN

  Prins William og Harry: Angrer på siste telefonsamtale med Diana

 4. VERDEN

  Bilkræsj, uvennskap og en utstøtt sønn. 2019 ble et nytt annus horribilis for dronning Elizabeth.

 5. VERDEN

  Harry og Meghan «trenger en pause» fra pliktene

 6. FOTBALL

  På alles lepper