Rånere røykla Notodden

Tusenvis av bildekk i brann, som protest mot stenging av gate.

Brannvesenet hadde nok å stri med natt til tirsdag i Notodden.

**Hva synes du om rånere?

Si din mening her!**

Igjen er rånermiljøet i Telemark i fokus. Mandag skrev Aftenposten.no om rånere som ble bombardert med egg i Skien. Påfølgende natt aksjonerte rånere i Notodden mot stenging av Storgata i byen.

Ifølge Varden.no startet det hele med en kortesje av rundt 50 biler ved midnatt. De skal ha laget et voldsomt spetakkel, og vekket beboere i Grønnebyen.

Varslet demonstrasjon

— Rånerne varslet at de ville bråke for demonstrere mot at Storgata har blitt stengt, forteller operasjonsleder Terje Edvardsen ved Telemark politidistrikt til db.no.

Deretter satte rånerne fyr på bildekk på Torget, i en rundkjøring, og ved en bensinstasjon. Noe som gjorde at brannvesenet fikk mye å gjøre. De slukket imidlertid brannene raskt, og ingen personer kom til skade.

Aksjonene så ut til å avta rundt klokken to, men en halvtime senere brant det igjen – denne gang på Nesøya.

Litt før klokken fem tikket det inn nok en melding om brann. Da brant det voldsomt i hundrevis av bildekk.

Flere tusen dekk i brann

Dette utviklet seg til å brenne i flere tusen dekk, og brannvesenet slet lenge med å få slukket dette.

- Det var ganske stort, ifølge brannvesenet. Røyken lå tjukt nedover mot Notodden, sier operasjonsleder John Tveita til Aftenposten.no tirsdag formiddag.

- De fikk kontroll etter at de fikk tak i en stor gravemaskin så de kom ordentlig til, sier Tveita.

Brannen ble slukket halv 07.30, og det var ifølge Tveita ingen fare for at den skulle spre seg, til tross for størrelsen.

Etterforskes

— Dette er en aksjon mot et lovlig fattet vedtak, noe som er alvorlig i seg selv. Det er straffbart å tenne opp bål i sentrum, og i tillegg snakker vi her om både ordensforstyrrelse og overtredelse av veitrafikkloven, sier Edvardsen.

Politiet etterforsker nå saken.

**Hva synes du om rånere?

Si din mening her!**